NavMenu

Rast dobiti Mercatora u prvom kvartalu 2018.

Izvor: seebiz.eu Utorak, 08.05.2018. 14:13
Komentari
Podeli
Grupa Mercator je u prvom kvartalu 2018. ostvarila EBITDA od 25,8 mil EUR, što je 36,5% više nego u istom periodu prošle godine.

Poboljšao se i rezultat iz poslovanja koji je u prvom kvartalu ove godine iznosio 9,1 mil EUR, što je poboljšanje od 9,3 mil EUR u odnosu na isto razdoblje lani.

Grupa Mercator je u prvom tromjesečju ostvarila rast prihoda od prodaje od 1,3%.

Direktor Mercatora Tomislav Čizmić izjavio je da poslovni rezultat, koji znatno nadmašuje prošlogodišnji, odražava novu poslovnu strategiju.


- Uveli smo nov koncept trgovina, nastavljamo s njihovom obnovom i jačamo konkurentnost usluga, a prilagodili smo i prodajni asortiman, u prvom redu ponudom svježih i lokalnih proizvoda za kojima je najveća potražnja - naveo je Čizmić u saopštenju za javnost.

Osim toga, dodao je, Mercator i u ovoj godini uredno ispunjava sve svoje obaveze prema bankama i poslovnim partnerima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.