Izvor: eKapija | Četvrtak, 03.05.2018.| 15:59
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Misliti na budućnost - ENERGA 2018 okuplja u Sarajevu više od 300 izlagača

(Foto: PhotographyByMK/shutterstock.com)
Sarajevo će tokom trodnevnog Međunarodnog sajma i konferencije ENERGA 2018 od 19. do 21. juna biti regionalni energetski centar, jer se održava jedan od najznačajnijih događaja energetskog sektora u Bosni i Hercegovini. ENERGA se i ove godine održava pod sloganom "Misliti na budućnost".

Ove godine na jednom mjestu okupiće se više od 300 izlagača i učesnika konferencije iz 15 zemalja regije i svijeta (BiH, Slovenija, Srbija, Češka, Njemačka, Poljska, Kuvajt...), a koji će predstaviti proizvode, projekte, ideje i usluge svojih kompanija u oblastima energetike, obnovljivih izvora energije, energijske efikasnosti, zaštite okoliša, itd.

Takođe, na jednom mjestu okupiće se predstavnici svih relevatnih ministarstava vezanih za navedene oblasti, kao i ostali ključni akteri. Osim domaćih institucija, događaju će prisustvovati i predstavnici međunarodnih organizacija koje djeluju u BiH - GIZ, USAID, UNDP, SIDA, Češka razvojna agencija, te brojni instituti i visokoškolske ustanove, privredne komore, kao i međunarodne i domaće nevladine organizacije, te predstavnici realnog sektora – privrede BiH.

Tokom tri sajamska dana konferencijski program će tretirati aktuelne teme iz oblasti energetskog sektora. Ove godine programski odbor konferencije ENERGA poseban akcenat je stavio na energetske i klimatske politike u BiH.

Konferencija ENERGA 2018 se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstva energije, industrije i rudarstva FBiH i Vlade Kantona Sarajevo. Partneri projekta su Vanjskotrgovinska komora BiH i Privredna komora FBiH te USAID EIA.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.