NavMenu

Misliti na budućnost - ENERGA 2018 okuplja u Sarajevu više od 300 izlagača

Izvor: eKapija Četvrtak, 03.05.2018. 15:59
Komentari
Podeli
(Foto: PhotographyByMK/shutterstock.com)
Sarajevo će tokom trodnevnog Međunarodnog sajma i konferencije ENERGA 2018 od 19. do 21. juna biti regionalni energetski centar, jer se održava jedan od najznačajnijih događaja energetskog sektora u Bosni i Hercegovini. ENERGA se i ove godine održava pod sloganom "Misliti na budućnost".

Ove godine na jednom mjestu okupiće se više od 300 izlagača i učesnika konferencije iz 15 zemalja regije i svijeta (BiH, Slovenija, Srbija, Češka, Njemačka, Poljska, Kuvajt...), a koji će predstaviti proizvode, projekte, ideje i usluge svojih kompanija u oblastima energetike, obnovljivih izvora energije, energijske efikasnosti, zaštite okoliša, itd.

Takođe, na jednom mjestu okupiće se predstavnici svih relevatnih ministarstava vezanih za navedene oblasti, kao i ostali ključni akteri. Osim domaćih institucija, događaju će prisustvovati i predstavnici međunarodnih organizacija koje djeluju u BiH - GIZ, USAID, UNDP, SIDA, Češka razvojna agencija, te brojni instituti i visokoškolske ustanove, privredne komore, kao i međunarodne i domaće nevladine organizacije, te predstavnici realnog sektora – privrede BiH.


Tokom tri sajamska dana konferencijski program će tretirati aktuelne teme iz oblasti energetskog sektora. Ove godine programski odbor konferencije ENERGA poseban akcenat je stavio na energetske i klimatske politike u BiH.

Konferencija ENERGA 2018 se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstva energije, industrije i rudarstva FBiH i Vlade Kantona Sarajevo. Partneri projekta su Vanjskotrgovinska komora BiH i Privredna komora FBiH te USAID EIA.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.