NavMenu

Potpisan ugovor o koncesiji beogradskog aerodroma na 25 godina

Izvor: Klix Petak, 23.03.2018. 08:56
Komentari
Podeli
(Foto: saiko3p/shutterstock)
Predstavnici Aerodroma Nikola Tesla, francuske kompanije Vinci Airports i Vlade Srbije potpisali su 22. marta u Beogradu Ugovor o koncesiji beogradskog aerodroma na 25 godina, čija je nominalna vrijednost oko 1,46 mlrd EUR.

Minimalna koncesiona naknada po godini iznosi između 4,4 i 15,1 mil EUR, prenosi agencija Srna pozivajući se na beogradske medije.

Ugovor o koncesiji obuhvata finansiranje, upravljanje, održavanje, proširenje i nadogradnju postojećeg aerodromskog terminala.

Ponuđena kapitalna ulaganja su sanacija i rekonstrukcija glavne poletno-sletne staze, izgradnja umetnute poletno-sletne staze, pomoćnih rulnih staza i brzih izlaza sa piste.


Očekuje se i razvoj prostora terminala, podizanje broja gejtova i dodatni razvoj kargo stendova.

Finansijsko zatvaranje transakcije i prenos sertifikata aerodromskog operatera, odnosno početak rada Vinci Airports Srbija kao aerodromskog operatera se ne očekuje prije septembra 2018. godine.

Tada će biti i uplata jednokratne koncesione naknade.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i premijerka Srbije Ana Brnabić i ambasador Francuske u Srbiji Frederic Mondoloni.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.05.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Do početka sezone BiH dobija jedan od najviših mostova u Evropi

U sklopu ubrzanog ciklusa izgradnje strateškog infrastrukturnog projekta, koji će generirati snažan ekonomski rast, do početka ljetne sezone BiH će dobiti još 11 kilometara autoceste, i to na samom jugu zemlje, a koja će se naslanjati na dvije već izgrađene dionice. Riječ je o dionici Počitelj-Zvirovići na kojoj se nalazi i kolosalni most Počitelj, inače najviši infrastrukturni objekt na koridoru, a sve bi, navodi u izjavi za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.