NavMenu

17 izdanje "Društva znanja" za 29.11.2009. godine

Izvor: eKapija Petak, 28.11.2008. 13:51
Komentari
Podeli

Agencija Foto Art i BH Telecom i ove subote donose vam novo, 17. izdanje emisije "Društvo znanja" koje će biti emitirano u 15 sati i 30 minuta na TV OBN. Emisija se ovaj put bavi uglavnim temama vezanim za informacione tehnologije i informtizaciju društva. Tako će njen tematski dio biti posvećen pitanju roaminga u mobilnoj telefoniji i njegovoj primjeni u BiH ali i evropskim praksama. Pokušava se dati odgovor da li su korisnici u BiH diskriminirani u odnosu na susjedne zemlje.

Biće objavljen i poseban prilog o pokretanju Europeane, evropske digitalne baze kulturne baštine koja će ponuditi 2 miliona digitaliziranih kulturnih artefakata online posjetiocima širom svijeta.

Popraćena su i aktuelna naučna dostignuća u svijetu nauke kroz teme poput utjecaja šume na reguliranje klime na zemlji te utjecaj sna na proširenje memorije.

U rubrici BH Telecoma biće predstavljen novi model mobitela pogodan za 3 G mrežu, usluge Centra za podršku BH Mobile te redovni sedmični osvrt o razvoju telekomunikacija kod nas i u svijetu.

Ove sedmice "Društvo znanja" objavljuje prezentaciju knjige `Metode u molekularnoj biologiji`, na kojoj je radilo 119 autora iz Hrvatske i BiH a koja je u srijedu promovirana u Sarajevu.

Gledaocima ostaje poziv da igraju nagradnu igru odgovarajući na vrlo jednostavna pitanja i osvoje jednu od šest vrijednih nagrada moderne tehnologije.

Redakciju emisije možete kontaktirati putem e-maila dz@fotoart.ba

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.