NavMenu

Mogućnost za veću saradnju privrednika Austrije i RS - Kompanija Novomatic organizovala poslovne susrete u Banjaluci

Izvor: eKapija Nedjelja, 28.01.2018. 15:21
Komentari
Podeli
(Foto: Edhar/shutterstock.com)
U cilju uspostavljanja poslovnih kontakata sa austrijskim preduzećima, ali i pružanje informacija domaćim privrednicima o Austriji kao zemlji poslovnom partneru i nastupu na njenom tržištu, u četvrtak, 25. januara 2018. godine, u Banjaluci je održan skup austrijskih privrednika pod nazivom Austrian Business Circle koje je okupio više od 100 zvanica.

Skup je organizovam pod pokroviteljstvom kompanije Novomatic, a u organizaciji Trgovinskog odjeljenja Austrijske ambasade, saopšteno je iz kompanije Novo RS, koja je predstavnik Novomatica za tržište RS.

Filip Kupfer, trgovinski savjetnik Austrijske ambasade, izrazio je zadovoljstvo skupom koji je za cilj imao da okupi predstavnike austrijskih kompanija i domaćih firmi, kako bi se razmijenila pozitivna iskustva u poslovanju i osnažile mogućnosti za međusobnu saradnju.

Predstavnik grupacije Novomatic Hannes Reichmann istakao je da je Novomatic jedan od svjetskih lidera u oblasti gejming industrije.

- Kompaniju je daleke 1980. osnovao profesor Johan F. Graf, a ona danas posluje u više od 70 država i zapošljava 25.000 ljudi širom svijeta, dok je u Republici Srpskoj je prisutna od 2009. posredstvom kompanije Novo RS - dodao je Reichmann.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, istakao je značaj ulaganja austrijskih investitora, koje uspješno posluju u Republici Srpskoj i tako utiču na stvaranje bolje poslovne klime i otvaranje radnih mjesta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.