NavMenu

Srbačke firme dobile 30.000 KM za zapošljavanje skoro 30 radnika

Izvor: Glas Srpske Nedjelja, 31.12.2017. 08:55
Komentari
Podeli
(Foto: JasaStyle/shutterstock.com)
Podsticaje za zapošljavanje u srbačkoj opštini dobiće pet privrednih subjekata kojima je opštinska uprava nakon raspisanog javnog poziva odobrila 30.000 KM.

Najviše novca, odnosno 20.000 KM, dobiće firma Kolektor CCL koja će u industrijskoj zoni Crnaja kod Srpca iduće godine otvoriti pogon. Tu je već preseljena jedna proizvodna linija iz pogona ove firme u Laktašima, a očekuje se da će nakon dobijanja podsticaja uskoro biti zaposleno 20 radnika iz Srpca.

- Ovaj proizvodni pogon će u značajnoj mjeri poboljšati privredu u našoj opštini jer se radi o renomiranoj firmi koja proizvodi komutatore za automobilsku industriju i elektrokomponente za ozbiljne kupce iz cijelog svijeta. Svoje poslovanje neprestano šire, tako da su time stvorene perspektive za dugoročni ostanak na području Srpca - rekao je načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević.

Podsticaj za zapošljavanje od 5.000 KM dobiće i firma Izoterm plus, koja će zaposliti četiri nova radnika, dok je firmi Lučić odobreno 2.500 KM za dva nova radnika. Po 1.250 KM dobiće Atom company i FG, koji će zaposliti po jednog novog radnika.


- U 17 godina postojanja firme svega jednom sam dobio podsticaje i to nakon konkursa resornog ministarstva kada sam dobio 7.000 KM. Stalno širimo proizvodnju metalnih stolica za kupce iz Italije i Holandije i uskoro otvaramo treću halu, tako da je svaki vid podsticaja dobrodošao, ali mnogo više nam znači to što nismo zaboravljeni od strane lokalne zajednice - rekao je vlasnik firme Atom company Momir Aničić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.