NavMenu

Do septembra 2018. Sarajevo dobija punionicu za vozila na gas - Vlada KS izdvojila milion maraka

Izvor: eKapija Četvrtak, 28.12.2017. 11:10
Komentari
Podeli
Sarajevo (Foto: Ellica/shutterstock)Sarajevo
Sporazum o sufinansiranju projekta "Izgradnja punionice vozila na gas" potpisali su u srijedu (27. decembar 2017. godine) ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Mujo Fišo sa direktoricom KJKP Sarajevogas Nihadom Glamoč i privremenim upraviteljem preduzeća KJKP GRAS Harisom Gušićem, navodi se u saopćenju tog ministarstva.

- Ovo je jedan od značajnijih projekata za čiju će izgradnju resorno ministarstvo izdvojiti milion maraka - istakao je ministar Fišo, te dodao kako javna punionica ima niz prednosti od onih ekoloških do cjenovnih.

Po njegovim riječima, ne samo da će se poboljšati stanje u odvijanju javnog gradskog prijevoza, nego će se vozilima na gas smanjiti i zagađenje zraka.


- I izdvajanja za gorivo biće za 30 do 40% manja nego ranije - poručio je ministar Fišo.

Sporazumom je definisano da izvođenje radova provodi preduzeće Sarajevogas u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama u BiH.

Direktorica Glamoč najavila je kako bi izgradnja ove punionice trebala biti završena u septembru naredne godine, te pojasnila da će svaki korisnik vozila na gas biti identificiran na punionici putem svoje kartice, čime će se onemogućiti bilo koja vrsta malverzacija.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.