NavMenu

Luka Brčko uskoro pušta u funkciju prvi kontejnerski terminal

Izvor: eKapija Nedjelja, 19.11.2017. 19:23
Komentari
Podeli
(Foto: lukabrcko.ba)
U Luci Brčko za nekoliko mjeseci biće uspostavljen kontejnerski terminal, prvi u BiH, čime bi trebalo da se ojača sezona kada rijeka Sava nije plovna.

Direktor Luke Brčko Marinko Viljušić rekao je u petak (17. novembar 2017.) nakon potpisivanja pisma namjere sa predstavnicima Željeznica RS, Željeznica FBiH i Hrvatskih željeznica Cargo, kao i agenata tri brodara iz Rijeke, da je još preostala nabavka manipulatora za utovar i istovar kontejnera, javlja RTV Hit.


- Za to su već predviđena sredstva i ja se nadam da će sve biti spremno za početak rada za nekih dva do tri mjeseca. U početku ćemo vršiti samo odlaganje praznih kontejnera od naših komitenata - rekao je Viljušić i do dao da će prvobitni kapacitet terminala biti 260 kontejnera, ali da će se vremenom proširivati.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.