NavMenu

Agencija za agrarna plaćanja RS pozvala poljoprivrednike da ažuriraju podatke u komercijalnim bankama

Izvor: eKapija Srijeda, 04.10.2017. 08:17
Komentari
Podeli
(Foto: sezer66/shutterstock.com)
Agencija za agrarna plaćanja Republike Srpske pozvala je juče poljoprivrednike da hitno ažuriraju podatke o brojevima računa u bankama i Agenciji za posredničke, informatičke i finansijske usluge kako bi im bila uplaćena sredstava kao podrška novom ciklusu proizvodnje.

- Provjerom računa korisnika sredstava za podsticaje za poljoprivrednu proizvodnju kod komercijalnih banaka, Agencija je ustanovila da je evidentiran veliki broj neaktivnih i neispravnih računa farmera - saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Iz Agencije napominju da je ovaj problem već prisutan određeno vrijeme, što otežava rad Agencije, a za jedan broj korisnika rezultira time da banke vraćaju uplaćena sredstava za podsticaje.


- Kako se ovo ne bi dešavalo u predstojećem postupku uplate sredstava za podršku novom ciklusu proizvodnje, poljoprivrednicima se, kao vlasnicima računa, savjetuje da što prije odlaskom u banku i APIF provjere i ažuriraju status svojih bankovnih računa - navodi se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

01.05.2024.  |  Finansije

Poreska uprava RS zbog zastare otpisala 152 mil KM duga

Poreska uprava Republike Srpske otpisala je u prošloj godini poreskim dužnicima 181,3 mili KM potraživanja, a najviše, čak 151,9 mil KM, otpisano je zbog zastare. U revizorskom izvještaju Poreske uprave RS navedeno je da je lani otpisano ukupno 181,3 mil KM potraživanja. Pored nenaplativih, značajan je dio i otpisanih stečajnih potraživanja. Po ovom osnovu otpisano je 25,5 mil KM. Poreska uprava je po službenoj dužnosti otpisala i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.