NavMenu

Počinje ljetna turistička sezona u Banjaluci - Muzički festivali glavni aduti grada

Izvor: eKapija Petak, 30.06.2017. 14:41
Komentari
Podeli
(Foto: joyfull/shutterstock.com)
U Parku Petar Kočić u Banjaluci u petak je ozvaničen početak ljetne turističke sezone, te promovisana turistička ponuda grada. U svrhu promocije ljetne turističke ponude, u subotu započinje promotivna kampanja na regionalnim tržištima, jer su upravo turisti iz Srbije, Slovenije i Hrvatske najbrojniji prema broju ostvarenih posjeta u Banjaluci.

- Grad Banjaluka intenzivnije je pristupio razvoju turizma u Banjaluci i stvaranju modela za najbolju promociju svega onog što nudimo – rekla je vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić u petak na konferenciji za novinare upriličenoj povodom početka ljetne turističke sezone.

Adrenalinski i festivalski turizam, kako je istakla, su dvije osnovne tačke sa kojima se ide u pravcu razvoja turizma.

- Analiza turističkog brenda, koju smo uradili, pokazala je da je Banjaluka, kao grad na rijeci Vrbas, destinacija u kojoj do izražaja najviše dolazi adrenalinski turizam, poput raftinga, kajaka, dajaka, biciklizma, te planinarenja. S druge strane, Banjaluka je već prepoznatljiva po dobrim manifestacijama i festivalskom turizmu – naglasila je Trivić.

Ona je dodala, da je u tom pravcu u saradnji sa Turističkom organizacijom grada i partnerima pripremljena i u subotu počinje ljetna kampanja na regionalnim tržištima, gdje će biti promovisano sve ono što Banjaluka nudi ovog ljeta.

Direktor Turističke organizacije grada Banjaluka Ostoja Barašin rekao je da je turizam u ovom gradu organizovana privredna djelatnost.


- Iz godine u godinu imamo sve više turista i veći broj noćenja, što nam daje prostor da budemo zadovoljni, ali i obavezuje nas da novim mjerama i aktivnostima unaprijedimo ono što Banjaluka ima i da raspoložive kapacitete uposlimo maksimalno i pružimo motiv investitorima za nova ulaganja u turizam – kazao je Barašin.

U okviru ljetne turističke ponude, planirano je da se promovišu festivali Demo fest i Fresh Wave, koji su izuzetno popularni u regionu, privlače veliki broj turista (oko 30.000 posjetilaca), i samim tim doprinose razvoju turizma grada.

S ciljem stvaranja turističke prepoznatljivosti Banjaluke izrađen je logotip "Simply AdoraBLe" i slogan ljetne kampanje "Try it. Feel it."


Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.