NavMenu

Zenica: Za gradnju poslovnog centra na Trgu rudara pristigle tri ponude

Izvor: Dnevni avaz Ponedjeljak, 16.06.2008. 10:45
Komentari
Podeli

Tri od pet kompanija koje su preuzele tendersku dokumentaciju ove sedmice predale su ponude i idejna rješenja za gradnju poslovno-trgovačkog centra na Trgu rudara u centru Zenice, potvrdila je za "Dnevni avaz" Semira Karić, pomoćnik načelnika i šef općinske Službe za prostorno uređenje i urbanizam Zenice.

- Ponude su dostavile kompanije Ans Drive iz Sarajeva, NBI Ćurić iz Žepča i Terra inžinjering iz Turske. Odluku o tome da li idejna rješenja zadovoljavaju uvjete tendera, donijet će nadležna komisija, koju treba potvrditi i Općinsko vijeće, a potom slijedi drugi krug, odnosno, otvaranje ponude i cijena, koja je jedini kriterij u drugom krugu - kaže Karić.

Lokalna vlast odobrila je prodaju građevinskog zemljišta krajem prošle godine. Raspisanim tenderom predviđeno je da na najatraktivnijoj slobodnoj lokaciji u centru Zenice, na površini od 7.663 kvadratna metra, bude sagrađen šoping centar.

Prema odluci Općinskog vijeća, početna cijena za cijelu lokaciju iznosi 2,3 miliona maraka, uz obavezu plaćanja rente i naknade za uređenje građevinskog zemljišta, što ukupnu minimalnu cijenu povećava na najmanje tri miliona maraka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

05.05.2024.  |  Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Najskuplje avio karte na svijetu

Najskuplje avionske karte su u The Residence Etihada, usluzi koja vam daje dnevni boravak, spavaću sobu i WC sa tušem unutar jednog apartmana za putnika, uz posebnog batlera, o čemu je zamaaero već pisao. Ova usluga se daje samo na Airbusu A380 Etihada i košta od 30.000 do 66.000 USD ovisno o dužini leta. Druga najskuplja karta je Lufthansina karta prve klase na letu New York-Hong Kong preko Frankfurta koja košta 43.535 USD. Iduća je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.