NavMenu

Prvi radovi na Trebevićkoj žičari u aprilu - Puštanje u rad planirano na zimu 2018.

Izvor: eKapija Petak, 24.02.2017. 12:11
Komentari
Podeli
Sarajevo (Foto: M DOGAN/shutterstock.com)Sarajevo
Na prvoj sjednici u martu usvojićemo urbanističke i građevinske izmjene, i čim dobijemo saglasnost Gradskog vijeća, krećemo sa radovima na Trebevićkoj žičari. Moramo početi u aprilu kako bi projekat završili za šest mjeseci, prije snijega, rekao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, a javlja Faktor.

U ovom projektu predviđeno je javno i privatno partnerstvo, jer se planira izgradnja hotela, kafana na polaznoj i dolaznoj stanici Trebevićke žičare.

- Svi potrebni papiri su u Skupštini KS i čekamo sada odluku Komisije za koncesije, koja će nam dati prijedlog na koji način to možemo raditi – kazao je Skaka.


Trebevićka žičara će imati 33 moderne kabine sa po deset mjesta, a kapacitet žičare biće 1.200 putnika na sat. Put na Trebević trajat će nešto više od sedam minuta.

U septembru 2016. godine bivši gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i predstavnici italijanske firme Leitner potpisali su ugovor o izradi glavnog projekta, isporuci opreme, montaži i puštanju u pogon Trebevićke žičare.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.05.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Pozder: Tranzitni turizam šansa za Posavinu

Prilikom posjete Posavskom kantonu, federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder istakla je u Odžaku, na sastanku s kantonalnim ministrom prometa, veza i zaštite okoliša Perom Radićem, da se tokom maja očekuje usvajanje zakona o proglašenju zaštićenih područja Bara Tišina i Bara Starača. Ova područja, kako je istaknuto u saopštenju Federalnog ministarstva okoliša i turizma, predstavljaju veliko prirodno bogatstvo i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.