NavMenu

Za srebreničke malinare 100.000 sadnica

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 02.11.2016. 13:58
Komentari
Podeli
U Srebrenici su danas potpisani ugovori sa 70 zainteresovanih uzgajivača maline kojima će Japanska agencija za međunarodni razvoj (JICA) besplatno dodijeliti po 1.350 sadnica ovog voća u okviru projekta "Podrška pomirenju kroz ruralni razvoj" koji već 10 godina realizuje na području ove opštine.

Saradnik u ovom projektu agronom Blagomir Jovanović rekao je Srni da je opštinska komisija, u saradnji sa JICA-om, odabrala 70 korisnika koji su se prijavili na javni poziv za dodjelu sadnica.

- Izabrani su voćari koji ispunjavaju uslove konkursa i već su pripremili zemljište. Oni će besplatno dobiti sadnice kojima mogu zasaditi pojedinačne parcele površine jednog dunuma - pojasnio je Jovanović.

On je danas održao stručno predavanje o uzgoju maline i upoznao korisnike projekta o najoptimalnijim uslovima i periodu za sađenje maline, te o pripremama koje treba da obave da bi se sadnice primile i imale željeni razvoj.

Jovanović kaže da će korisnici ovog projekta imati i besplatnu teoretsku i praktičnu obuku za uzgoj maline.

Ukupno je obezbijeđeno 100.000 provjereno kvalitetnih sadnica maline uzgojenih u rasadniku Zemljoradničke zadruge Srebrenica.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

07.05.2024.  |  Energija, Industrija

U Pelagićevu se gradi solarna elektrana vrijedna oko 5 mil KM

U Pelagićevu je počela izgradnja solarne elektrane snage tri megavata, vrijedna oko 5 mil KM. Investitori očekuju da će isporuka električne energije Elektroprivredi Srpske početi za mjesec dana. Solarni park raste iz dana u dan. Više od pet hiljada solarnih panela proizvodiće struju koja bi bila dovoljna za cijelo selo. Mještani Kladuše kod Pelagićeva zainetresovani su za novu tehnologiju koja do sada nije viđena u ovom kraju.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.