Izvor: Capital | Petak, 21.10.2016.| 15:22
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Medicinska elektronika prodala firmu u Novom Sadu dosadašnjem direktoru

(Foto: shutterstock.com/Andrey Burmakin)
Banjalučka Medicinska elektronika u stečaju prodala je istoimenu kćerku firmu u Novom Sadu za 246.000 KM, a novi vlasnik je dosadašnji direktor tog preduzeća Dušan Gojković.

Medicinska elektronika Banjaluka jedini je vlasnik Medicinske elektronike u Novom Sadu koja se bavi proizvodnjom, servisiranjem, prometom i inženjeringom medicinskih aparata, uređaja, opreme dijelova i pribora. Medicinska elektronika Novi Sad je zastupnik svjetski poznate firme Siemens.

Na licitaciji koja je održana juče u Novom Sadu, Gojković je bio jedini zainteresovani kupac za osnovni kapital firme koji je Medicinska elektronika u stečaju ponudila na prodaju.

Kapital novosadske firme procijenjen je na 959.352 KM, a prema odluci Skupštine povjerilaca, nije mogao biti prodat ispod četvrtine procijenjene vrijednosti.

Kupac je, istovremeno, obavezan da nastavi djelatnost najmanje pet godina, da preuzme isti broj poslovnica i radnika, računajući i one u Banjaluci, te da nastavi saradnju sa kompanijom Siemens.

Stečajni upravnik Medicinske elektronike Lazo Tomić rekao je u petak (21. oktobra) za Capital da je prodat samo osnivački ulog, jer to preduzeće nema imovine i radi u iznajmljenim prostorijama.

- Osnivački ulog je prodat za 123.000 evra direktoru firme u Novom Sadu. On se jedini pojavio, iako su bila još tri potencijalna kupca, ali se na kraju niko osim direktora Dušana Gojkovića nije pojavio na licitaciji - rekao je Tomić.

Dodao je da je Gojković uplatio 25.000 evra da bi mogao da učestvuje na licitaciji, te da ima rok od mjesec dana da uplati preostali iznos.

Medicinska elektronika Novi Sad ima osam poslovnica u Srbiji, a centrala je u Novom Sadu. Preduzeće nema imovine i radi u zakupljenim prostorijama, a zapošljava 20 radnika.

Tomić je istakao da će uskoro biti raspisana i nova licitacija za prodaju preostale imovine Medicinske elektronike u Banjaluci.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.