NavMenu

Zoran Cvijanović prvi direktor Visoke škole dramskih umjetnosti u Andrićgradu

Izvor: Novosti Utorak, 06.09.2016. 10:14
Komentari
Podeli

Andrićgrad (Foto: Teodora Brnjoš)Andrićgrad
Glumac Zoran Cvijanović prvi je direktor Visoke škole dramskih umjetnosti u Andrićgradu, čiji je idejni tvorac i osnivač reditelj Emir Kusturica. Popularni Cvija držaće i klasu glume.

Nastava se održava na šest katedri - za filmsku režiju, koju će predavati Kusturica, Katedri za kameru, Katedri za montažu i Katedri za zvuk, koje će voditi Goran Volarević, Svetolik Mića Zajc i Slobodan Mihajlović, za dramaturgiju koju će predavati Srđan Koljević.

Kako je izjavio, osnovne studije u Andrićgradu neće se razlikovati od drugih škola u obaveznom nastavnom dijelu, ali će po umjetničkom utisku sasvim sigurno odskakati od svih drugih škola, ne samo ovdje, već i u regionu, i u Evropi.

- Visoka škola dramskih umjetnosti biće, bez sumnje, među desetak najinteresantnijih škola na svijetu. Ona će biti jedinstvena i po tome što će njeni studenti živjeti i raditi u gradu koji je podigao njihov profesor Emir Kusturica. Pored fakultetskih prostorija, oni će imati na raspolaganju i biblioteku, koja raspolaže sa stručnom literaturom i kolekcijom od deset hiljada knjiga, pozorište i bioskop, čitaonicu koja se formira za potrebe studenata, studentski dom i hostele... Nastava će se odvijati na srpskom i engleskom jeziku, s obzirom na to da je škola koncipirana kao internacionalna - najavio je Cvijanović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.05.2024.  |  Energija, Industrija

Kako je ugašen zenički čelični gigant

U petak, 26. aprila, oko devet sati i 30 minuta počelo je gašenje pogona koksare u zeničkoj Željezari. Da će balkanski čelični gigant biti ugašen nakon 130 godina postojanja, kompanija ArcelorMittal Zenica, u čijem je sastavu poslovala koksara, obavijestila je javnost saopćenjem na svojoj službenoj stranici mjesec ranije. Kompanija će nastaviti proizvoditi čelik putem visoke peći, nabavljajući koks iz vanjskih izvora, naglasili

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.