NavMenu

Banjaluka bi mogla da bude regionalni lider u plastično-rekonstruktivnoj hirurgiji

Izvor: Nezavisne novine Subota, 28.05.2016. 08:53
Komentari
Podeli

(Foto: nimon/shutterstock.com)
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je da je cilj saradnje sa Univerzitetom "Džons Hopkins" iz SAD da Univerzitetski klinički centar Republike Srpske bude lider u regionu u oblasti plastično-rekonstruktivne hirurgije.

Bogdanić je naglasio da je sreća za cijeli zdravstveni sistem i Srpsku što uopšte može da sarađuje s jednom ovakvom zdravstvenom ustanovom, a da je najveća dobrobit za pacijente koji će već sutra biti operisani u Banjaluci.

- Jako sam srećan što nije prošla ni godina dana, a već imamo prve rezultate saradnje - rekao je Bogdanić nakon sastanka sa delegacijom Univerziteta "Džons Hopkins" u kojoj su bili ljekari Ričard Džejms Redet i Branko Bojović, koji je održan uoči Međunarodnog kursa iz oblasti plastične i rekonstruktivne hirurgije koji se održava danas i sutra u Banjaluci.

Bogdanić je zahvalio gostima iz Amerike za dolazak u Srpsku, posebno doktoru Bojoviću koji je inicirao saradnju Univerziteta "Džons Hopkins" i Republike Srpske.

Doktor Branko Bojović rekao je da je Srpska jedan od ključnih partnera Univerziteta "Džons Hopkins" i moglo bi se reći treća zemlja, nakon Saudijske Arabije i Emirata s kojom ovaj Univerzitet sarađuje. On je naglasio da je saradnja sa Srpskom intenzivna i gotovo svakodnevna, te da je korisna za cijeli region. Doktor Ričard Džejms Redet istakao je da je razmjena ideja, znanja, tehnologija i iskustava u međunarodnoj saradnji veoma važna za stvaranje jakih medicinskih centara.

- Od naših kolega iz Republike Srpske voljeli bismo da čujemo šta im je to potrebno i kakva su njihova iskustva u radu da bi na osnovu toga zajednički napredovali i gradili centre izvrsnosti - istakao je Redet.

Pomoćnik generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske za medicinske poslove Slobodan Hajder rekao je da će Univerzitetski klinički centar Republike Srpske aktivno učestvovati u realizaciji zajedničkih aktivnosti sa Univerzitetom "Džons Hopkins" iz SAD.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.