NavMenu

"Agrona" planira da otkupi cjelokupni rod kornišona u Modriči

Izvor: Capital Srijeda, 23.03.2016. 13:10
Komentari
Podeli
Proizvođačima kornišona sa područja opštine Modriča, koji postanu kooperanti preduzeća "Agrona" iz Živinica, juče je obećan otkup cjelokupnog ovogodišnjeg roda.

Izvršni direktor "Agrone" Fahrudin Bajrić rekao je da će preduzeće svim kooperantima obezbijediti besplatan sadni materijal, vještačka đubriva, zaštitna sredstva, sistem za navodnjavanje i vertikalni uzgoj.

Na predavanju za 50 modričkih poljoprivrednika je organizovano i sklapanje kooperantskih odnosa sa "Agornom".

- Uslov za sklapanje kooperantskog ugovora je da zainteresovani proizvođač ima najmanje 1.000 metara kvadratnih zemljišta, vodu za navodnjavanje i najmanje četiri člana porodice - rekao je Bajrić.

Broj poljoprivrednika koji će potpisati ugovor o kooperaciji sa "Agronom" biće poznat narednih dana.

Bajrić kaže da će oni, uz stručni nadzor i primjenu agrotehničkih-sredstava, moći da jednom dunumu površine proizvedu između pet i sedam tona krastavaca, što po približnoj cijeni od jedne KM po kilogramu predstavlja solidnu zaradu za porodicu.


On je dodao da će preduzeće kooperantima obezbijediti agronoma i administrativnog radnika u toku proizvodnje.

Bajrić je istakao da je potrebno najmanje 20 koperanata da bi bila organizovana proizvodnja i otkup u okviru projekta "USAID – Partnerstvo za razvoj agrobiznisa u BiH".

Osim u Federaciji BiH, "Agrona" ima prerađivačke pogone u Bijeljini i Zvorniku.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.05.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Pozder: Tranzitni turizam šansa za Posavinu

Prilikom posjete Posavskom kantonu, federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder istakla je u Odžaku, na sastanku s kantonalnim ministrom prometa, veza i zaštite okoliša Perom Radićem, da se tokom maja očekuje usvajanje zakona o proglašenju zaštićenih područja Bara Tišina i Bara Starača. Ova područja, kako je istaknuto u saopštenju Federalnog ministarstva okoliša i turizma, predstavljaju veliko prirodno bogatstvo i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.