NavMenu

Kristin Lagard ponovo na čelu MMF-a

Izvor: Indikator Petak, 12.02.2016. 10:52
Komentari
Podeli
Kristin Lagard (Foto: 360b/shutterstock.com)Kristin Lagard
Direktorica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard (Christine Lagarde) ponovo je izabrana na tu funkciju s petogodišnjim mandatom, odlučio je Izvršni odbor te međunarodne finansijske institucije.

Ona je bila jedini kandidat. Kristin Lagard je 2011. izabrana za direktoricu MMF-a kao prva žena na toj funkciji.

Tu međunarodnu kreditnu instituciju ona je vodila tokom evropske dužničke krize i perioda globalne ekonomske stagnacije.

Prije nego je postala direktorica MMF-a, Lagard, stručnjak za međunarodno pravo, bila je i francuska ministrica trgovine, poljoprivrede i finansija, a tokom finansijske krize 2008. bila je na čelu Savjeta ministara finansija i privrede Evropske unije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.