NavMenu

Hor "Viva Vox" 13. i 14. februara u Bijeljini

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 25.01.2016. 13:48
Komentari
Podeli
(Foto: Vedrana Džudža)
Hor "Viva Vox" iz Beograda održaće u Bijeljini koncert 13. i 14. februara, najavljeno je iz Centra za kulturu "Semberija".

- Interesovanje je veliko i samo za dan-dva sve ulaznice za 13. februar su prodate te će ovaj hor držati koncert i 14. februara. Na biletarnici Centra za kulturu je u toku prodaja karata za drugi dan nastupa, gužva je velika - naveli su iz Centra.

Hor "Viva Voks", predvođen dirigentom Jasminom Lorin, postoji od 9. maja 2005. godine.

U svoje nastupe 2009. godine uvodi ritmičku podršku bitboksa, vokalne tehnike kojom se imitiraju zvuci bubnjeva i perkusija, i okreće se izvođenju popularne muzike isključivo glasovima, bez instrumentalne pratnje (a kapela).

Ova kombinacija čini ih jedinstvenim.

Vrhunac njihove dosadašnje karijere predstavlja koncert u sali Generalne skupštine UN povodom proslave Srpske nove godine 14. januara 2013. godine, kojim su preuzeli odgovornu ulogu kulturnih ambasadora Srbije pred cijelim svijetom.

Kao jedini muzički sastav iz Srbije koji je ikada nastupio u ovoj dvorani, "Viva Voks" se pridružio listi probranih svjetskih muzičara kojima je pripala ta velika čast.


Drugi koncert koji je obilježio karijeru hora bio je nastup u Velikoj hali naroda u Pekingu, pred brojnim državnim funkcionerima Kine.

Osim Centra za kulturu, organizator koncerta je i Omladinski savjet Bijeljina, koji kažu da je ovo poklon gradu povodom Dana zaljubljenih.

- Ulaznice po cijeni od 20 KM mogu se kupiti na biletarnici Centra za kulturu "Semberija", samo za drugi dan koncerta jer je predviđeni broja karata za 13. februar odavno rasprodat - podsjetili su iz Centra za kulturu Semberija.

Oba koncerta počeće u 20.00 časova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.