NavMenu

ZDK: Poticajni iznosi za privredna društva

Izvor: Fena Četvrtak, 25.10.2007. 13:39
Komentari
Podeli

Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) na 32. sjednici donijela je više odluka o isplati novca na ime poticaja razvoja privrednih društava.

Kako je izjavio Fahrudin Omerhodžić, kantonalni ministar privrede, za tri preduzeća čije ukupne investicije iznose oko 2,2 miliona KM donesena je odluka o isplati oko 54.000 KM. Preduzeću "Elektrokontakt" d.o.o. Vareš na ime regresiranja kamata na investicijski kredit odobreno je 25.000 KM. Iz istih razloga preduzećima "Enterijeri AG" d.o.o. Zenici i Mlin i pekara "Dukat" d.o.o. Jelah, Tešanj odobrena je isplata 3.500, odnosno 25.478 KM.

Vlada ZDK-a na ime refundacije administrativnih troškova za izgrađeni novi proizvodni objekt i uvođenje ISO certifikata odobrila je finansijski poticaj za tri preduzeća s područja općine Žepče. Preduzeću "Sliško" za izgradnju objekta površine 1.513 metara kvadratnih odobreno je 40.000, preduzeću "Sarajlić – Prom" za objekat površine 485 m2 16.000, a preduzeću "Velbos" koje upošljava stotinu radnika, na ime subvencija uvođenja i certifikacije sistema EN ISO 9001:2000 odobrena je isplata 15.000 KM.

"U ovoj godini na ime privrednog poticaja kroz subvencioniranje uvođenja međunarodnog certifikata, regresiranje kamata na ivesticijske kredite i subvencioniranje administrativnih troškova planiran je utrošak 2,9 miliona KM. Do sada smo implementirali iznos od 1,8 miliona KM i to za 51 privredno društvo" izjavio je Fahrudin Omerhodžić, ministar privrede Zeničko-dobojskog kantona.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.