NavMenu

Ukrajinski embargo na ruske proizvode od 10. januara

Izvor: Beta Nedjelja, 03.01.2016. 14:58
Komentari
Podeli
Ukrajinski embargo na ruske proizvode, uključujući prehrambene, uvedene kao znak odmazde na iste mjere Rusije prema Ukrajini, stupiće na snagu 10. januara, saopštila je u subotu, 2. januara 2016. godine ukrajinska vlada.

Vlada u Kijevu donijela je ukaz kojim se uvodi embargo na ruske proizvode do 5. avgusta 2016. uz mogućnost da embargo bude ukinut ranije ukoliko Rusija ukine svoje mjere. Embargo će se odnositi na meso, ribu, sir, kafu, cigarete, alkohol, čaj, slatkiše kao i na kozmetičke proizvode i opremu za železnicu, navodi se u ukazu i dodaje da te mjere stupaju na snagu 10. januara.

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk izjavio je krajem decembra 2015. godine da će Kijev sličnim mjerama odgovoriti na ruski embargo na ukrajinske proizvode.

Ruske vlasti su polovinom decembra saopštile da će obustaviti zonu slobodne trgovine s Ukrajinom od 1. januara kada stupa na snagu trgovinski sporazum uzmeđu Kijeva i Evropske unije. Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je dekret u kojem se navodi da je "takva odluka donijeta zbog okolnosti koje utiču na ekonomsku bezbednost Rusije".

Rusija je u nekoliko navrata navela da sporazum o slobodnoj trgovini između Ukrajine i EU preti da ugrozi rusko tržište ako zemlja ne preduzme odgovarajuće mjere.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.