Izvor: Capital | Nedjelja, 27.12.2015.| 18:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Mrkonjićki "MG Mind" kupio akcije "Bobar osiguranja" za 3,8 mil KM

(Foto: vallter/shutterstock.com)
Kompanija "MG Mind" iz Mrkonjić Grada u petak (25. decambra) je postala suvlasnik "Bobar osiguranja" iz Bijeljine, saznaje poslovni portal "Capital".

Firma "MG Mind" koja zapošljava više od 1.500 radnika, u petak je na Banjalučkoj berzi za pola miliona maraka kupila emitovane akcije i postala jedan od najvećih pojedičanih akcionara sa udjelom od oko 9%, potvrdio je Mladen Milanović za "Capital". On kaže da nema informacije ko su ostali kupci.

No, "Capital" saznaje na tržištu kapitala da još uvijek aktuelna direktorica Agencije za osiguranje RS Božana Šljivar nije htjela firmi "MG Mind" dati saglasnost za kvalifikovanog investitora koja je potrebna ukoliko se kupuje preko 10% udjela.

Milanović je onda kupovinu kompletne emisije akcija realizovao preko drugih pravnih i fizičkih investitora koji su preostali iznos akcija od 3,3 mil KM kupili kroz ukupno šest paketa po pola miliona i jedan paket akcija u vrijednosti od 800.000 KM.

Ovim trgovanjem, "MG Mind" indirektno kontroliše 76% akcija "Bobar osiguranja".

Podsjećamo da je kompanija "Standard Group", u vlasništvu poznatog bijeljinskog advokata Miloša Stevanovića, koja je bila zainteresovana za preuzimanje "Bobar osiguranja", 17. decembra saopštila da odustaje od te kupovine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.