NavMenu

Borba za tržište se zahuktava - Od 1. januara stupa na snagu trgovinski pakt EU i Ukrajine

Izvor: Tanjug Utorak, 08.12.2015. 08:18
Komentari
Podeli
Zvaničnici Evropske unije i Ukrajine potvrdili su u ponedeljak. 7. decembra 2015, da će narednog mjeseca, kao što je planirano, stupiti na snagu njihov sporazum o slobodnoj trgovini, uprkos prijetnjama zvanične Moskve da će preduzeti trgovinske kontramjere ako se ne riješe njeni zahtevi.

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk je izjavio da će pomenuti sporazum "stupiti na snagu od 1. januara, kao i da je ovaj ugovor u interesu Evropske unije i Ukrajine", prenosi američka agencija AP.

Rusija je napravila listu izmjena koje želi da budu unijete u sporazum između Brisela i Kijeva, kako bi ublažila strahovanja da će taj ugovor ometati rusko-ukrajinsku trgovinu. Iz EU tvrde da će sporazum čak unaprijediti trgovinu između Moskve i Kijeva.


Slobodnotrgovinski ugovor je dio šireg sporazuma između EU i Ukrajine o bližim odnosima. Taj dokument je pokrenuo ukrajinsku političku krizu u novembru 2013. godine, kada ga je bivši predsjednik Viktor Januković odbacio, što je potpalilo višemjesečne proteste koji su ga na kraju srušili sa vlasti, navodi AP.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.