NavMenu

"Instagram" se otvara za reklame

Izvor: Tanjug Četvrtak, 10.09.2015. 08:29
Komentari
Podeli
"Instagram", besplatna aplikacija za obradu i dijeljenje fotografija na društvenim mrežama, lansirala je alatku koja omogućava svim oglašivačima da sami kreiraju svoje reklamne kampanje i emituju ih grupi od više od 300 miliona aktivnih korisnika platforme.

Lansirani su i novi reklamni formati, kao što su fotografije u formatu portreta ili pejzaža, objavljeno je na veb portalu lesecos.fr.

Video reklame su sada duže (traju 30 sekundi), a e-trgovcima će sada biti omogućeno direktno upućivanje veb korisnika na kupovine.

Oglašivači će, takođe, moći da vode zajedničke kampanje na "Instagramu" i "Facebook"-u.

"Instagram" je najavio lansiranje reklamiranja u još oko 30 zemalja, među kojima su Italija, Španija, Meksiko ili Indija.

Reklamiranje će, do kraja mjeseca, biti uvedeno svuda u svijetu.


To je značajna stvar za "Facebook", koji je kupio "Instagram" prije tri godine za skoro milijardu dolara, jer će na taj način proširiti izvore prihoda i neće biti zavisan samo od posjetilaca te društvene mreže.

Prema istraživačkoj kompaniji "eMarketer", "Instagram" bi mogao s novim servisom da ostvari ove godine prihod od 595 mil USD, odnosno od 2,81 mlrd USD 2017. godine, što je više od 10% reklamnih prihoda "Facebook"-a.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

07.05.2024.  |  Energija, Industrija

U Pelagićevu se gradi solarna elektrana vrijedna oko 5 mil KM

U Pelagićevu je počela izgradnja solarne elektrane snage tri megavata, vrijedna oko 5 mil KM. Investitori očekuju da će isporuka električne energije Elektroprivredi Srpske početi za mjesec dana. Solarni park raste iz dana u dan. Više od pet hiljada solarnih panela proizvodiće struju koja bi bila dovoljna za cijelo selo. Mještani Kladuše kod Pelagićeva zainetresovani su za novu tehnologiju koja do sada nije viđena u ovom kraju.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.