NavMenu

Usvojen Program poticaja za poljoprivredu u FBiH - Na raspolaganju 65,8 mil KM

Izvor: eKapija Petak, 03.07.2015. 15:06
Komentari
Podeli
(Foto: Rajko Karišić)
Vlada FBiH donijela je Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava "Subvencije privatnim preduzećima i preduzetnicima - Poticaj za poljoprivredu" utvrđene budžetom Federacije BiH za 2015. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u iznosu od 65,8 mil KM.

Program će se realizovati u skladu sa važećim Pravilnikom o načinu i uslovima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji i Pravilnikom o uslovima i načinu ostvarenja novčanih potpora po modelu ostalih vrsta novčanih podrški u poljoprivredi dok se ne donesu novi pravilnici.

Rok za podnošenje zahtjeva kantonalnim ministarstvima nadležnim za poljoprivredu po modelu poticaja proizvodnji koje su završene u periodu od 01.10.2014. do 31.12.2014. je 10 dana od dana donošenja Programa poticaja.


- Stoga, apeliramo na kantonalna ministarstva nadležna za poljoprivredu, zadruge, saveze i udruženja poljoprivrednika, kao i same poljoprivredne proizvođače i ostale korisnike Programa da ulože maksimalne napore kako bi se ispoštovali Programom predviđeni rokovi - saopšteno je na sajtu Ministarstva poljoprivrede BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

07.05.2024.  |  Energija, Industrija

U Pelagićevu se gradi solarna elektrana vrijedna oko 5 mil KM

U Pelagićevu je počela izgradnja solarne elektrane snage tri megavata, vrijedna oko 5 mil KM. Investitori očekuju da će isporuka električne energije Elektroprivredi Srpske početi za mjesec dana. Solarni park raste iz dana u dan. Više od pet hiljada solarnih panela proizvodiće struju koja bi bila dovoljna za cijelo selo. Mještani Kladuše kod Pelagićeva zainetresovani su za novu tehnologiju koja do sada nije viđena u ovom kraju.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.