NavMenu

Andrićgrad posjetilo 15.000 turista za prvomajske praznike

Izvor: Capital Utorak, 05.05.2015. 08:40
Komentari
Podeli
(Foto: Vedrana Džudža)
Andrićgrad je za vrijeme prvomajskih praznika posjetilo oko 15.000 turista iz cijelog svijeta, a najviše iz Srbije, rekao je menadžer Andrićgrada Đorđije Šipčić.

- Svi smještajni kapaciteti tokom proteklog vikenda bili su popunjeni u Andrićgradu, tražio se krevet više, a najviše turista bilo je iz Srbije, Njemačke, Bugarske, Japana i Makedonije - naveo je Šipčić.

On je istakao da su i ugostiteljski objekti bili puni, a da su turisti najviše zainteresovani za kulturne sadržaje Andrićgrada.

- Turisti su tokom boravka u Andrićgradu najčešće posjećivali galeriju "Lubarda" u Andrićevom institutu, kao i multipleks "Doli Bel" sa različitom ponudom filmova - dodaje Šipčić.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je da se, prema interesovanjima na Sajmu turizma u Beogradu, očekivao dolazak velikog broja turista u Andrićgrad i Višegrad.

- Na Sajmu je vladalo veliko interesovanje, tako da se to odrazilo i na posjetu tokom prvomajskih praznika - rekla je Todorović i dodala da su turistički radnici i radnici ugostiteljskih objekata bili zadovoljni.


Ona je istakla da je Andrićgrad centar kulture i umjetnosti i da tokom cijele godine privlači turiste svojim sadržajima, a da su zabilježeni dolasci turista iz Japana, Tajlanda, Južne Amerike i cijele Evrope.

Osim povećanog broja noćenja, ovi rezultati doprinijeće jačanju imidža kompleksa Andrićgrad i kompletne opštine Višegrad, kažu u turističkoj organizaciji Višegrad.

Andrićgrad je u protekloj godini posjetilo oko 200.000 turista iz svih dijelova svijeta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

07.05.2024.  |  Energija, Industrija

U Pelagićevu se gradi solarna elektrana vrijedna oko 5 mil KM

U Pelagićevu je počela izgradnja solarne elektrane snage tri megavata, vrijedna oko 5 mil KM. Investitori očekuju da će isporuka električne energije Elektroprivredi Srpske početi za mjesec dana. Solarni park raste iz dana u dan. Više od pet hiljada solarnih panela proizvodiće struju koja bi bila dovoljna za cijelo selo. Mještani Kladuše kod Pelagićeva zainetresovani su za novu tehnologiju koja do sada nije viđena u ovom kraju.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.