NavMenu

"Visa" otvorila kancelariju za jugoistočnu Evropu u Beogradu

Izvor: eKapija Četvrtak, 09.04.2015. 12:36
Komentari
Podeli
(Foto: I.Vukša)
"Visa", svjetska kompanija za elektronska plaćanja, objavila je zvanični početak rada nove regionalne kancelarije za jugoistočnu Evropu koja se nalazi u Beogradu.

Poslovanje regionalnog "Visa" sjedišta u Srbiji biće usmjereno na dalji razvoj industrije elektronskog plaćanja u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i drugim zemljama Balkana. Među prioritetima novog lokalnog centra biće širenje mreže prodajnih mjesta koja prihvataju kartice, kao i unapređenje iskustva korisnika kartica. Takođe, "Visa" će nastaviti da intenzivno sarađuje sa bankama na uvođenju novih proizvoda i usluga, kako bi ubrzala migraciju sa gotovinskih na pouzdanije i sigurnije načine plaćanja.

Jačanje prisustva u regionu kompaniji "Visa" omogućava bolje razumijevanje specifičnosti elektronskog plaćanja na lokalnim tržištima, uključujući pogodnosti prihvatanja i korišćenja platnih kartica. Kao kancelarija sa iskusnim ekspertskim timom, centrala u Beogradu će u saradnji sa bankama i trgovcima raditi na daljem razvoju inovativnih sistema plaćanja među kojima su: Visa payWave, NFC mobilna beskontaktna plaćanja, i e-commerce rešenja i proizvodi.

- Ovaj region jedan je od najinteresantnijih i najdinamičnijih u svijetu kada je riječ o elektornskim plaćanjima. Prihvatanje i korišćenje Visa kartica je na visokom nivou u gradovima i većim urbanim sredinama, ali i dalje postoji veliki potencijal za rast, odnosno prelazak sa gotovinskih na elektonska plaćanja. Uz to, u ovom regionu prepoznali smo i dosta prilika u turističkom sektoru, jer turisti su navikli da koriste kartice i mobilne uređaje za plaćanja - rekao je Vladimir Đođević, novoimenovani "Visa" regionalni menadžer za Jugoistočnu Evropu.


Visa je počela poslovanje na Balkanu prije više od trideset godina, a prvu "Visa" karticu u bivšoj Jugoslaviji izdala je Jugobanka 1983. godine u Beogradu.

Kompanija trenuto sarađuje sa 100 banaka u Jugoistočnoj Evropi: ima više od 7 miliona izdatih aktivnih kartica, dok ukupan promet na prodajnim mjestima za plaćanje roba i usluga "Visa" karticama iznosi više od 3 mlrd USD. "Visa" kartice su prihvaćene na više od 120,000 prodajnih mjesta dok se gotovina može podići sa preko 6,000 bankomata.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

07.05.2024.  |  Energija, Industrija

U Pelagićevu se gradi solarna elektrana vrijedna oko 5 mil KM

U Pelagićevu je počela izgradnja solarne elektrane snage tri megavata, vrijedna oko 5 mil KM. Investitori očekuju da će isporuka električne energije Elektroprivredi Srpske početi za mjesec dana. Solarni park raste iz dana u dan. Više od pet hiljada solarnih panela proizvodiće struju koja bi bila dovoljna za cijelo selo. Mještani Kladuše kod Pelagićeva zainetresovani su za novu tehnologiju koja do sada nije viđena u ovom kraju.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.