NavMenu

Semberija dobija Agrotržni centar - Firma "Jil" ulaže 3 mil KM

Izvor: Capital Ponedjeljak, 02.03.2015. 16:05
Komentari
Podeli
Preduzeće "Jil" iz Bijeljine gradi poslovni kompleks Agrotržni centar na površini od 10 hektara, čija će vrijednost biti oko 3 mil KM. Centar će se nalaziti nedaleko od magistralnog puta Bijeljina-Brčko.

Vlasnik firme "Jil" Jovan Ćurčić kaže da će u prvoj fazi, koja će biti završena sredinom maja ove godine, biti izgrađena sva neophodna infrastruktura i parking – prostor sa 350 mjesta za automobile, kamione i traktore.

- Gradimo ulazne kontrolne kućice, vage od 60 tona, sanitarne čvorove, ekspres restoran sa kafeterijom, hladnjaču za otkup voća i povrća, objekte za kalibražu i pakovanje povrća, kao i prateće kancelarijske prostorije, neophodne za funkcionisanje agrotržnog centra - kaže Ćurčić.

On ističe da će u drugoj fazi u ovom poslovnom kompleksu biti izgrađena takozvana "centralna berza" za povrće i voće na površini od 10.000 m2, koja će povezivati ovaj dio Balkana sa većim otkupnim centrima u Evropi.

Već su pokrenuti i pregovori sa poslovnim partnerima iz Evrope koji su zainteresovani za izgradnju prerađivačkih kapaciteta u okviru ovog poslovnog kompleksa.


Jovan Ćurčić kaže da su semberski proizvođači povrća, pogotovo iz Crnjelova, Velike Obarske i drugih velikih semberskih sela u proteklim godinama imali velikih problema oko plasmana svojih proizvoda, te da će ovaj Agrotržni centar biti na usluzi, kako njima, tako i kupcima voća i povrća. Na taj način smanjiće se troškovi transporta, ali i gubici na povrću usljed promjene dnevnih temperatura, jer će povrće biti smješteno u modernoj hladnjači.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.