NavMenu

Slovenačka "Sportina" ipak ne ide u stečaj

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 19.01.2015. 12:58
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Trgovcu tekstilom, bledskoj "Sportini", uspjelo je da se spasi od stečaja. Nakon što je zatvoreno nekoliko neprofitabilnih trgovina, smanjen broj zaposlenih i troškovi materijala, maloprodajni brend odjeće "Orsay" prodan novom distributeru, prošle godine dobit iz poslovanja prije amortizacije (EBITDA) je povećana za 100%, prenosi "Indikator".

Udvostručenje profita planiraju ove godine, iako se oporavak potrošnje na njihovu prodaju još nije odrazio, izvještava ljubljanski "Dnevnik".

Banke su od Bahtijara Bajrovića u zamjenu za dugoročno reprogramiranje kredita zahtijevale plaćanje desetine miliona eura kapitala i transfer svih njegovih firmi pod okrilje bledskog društva. Sporazum o finansijskom restrukturiranju, koji predviđa reprogramiranje ukupno oko 60 miliona kredita do 2023. godine, Bajrović je s bankama sklopio još u novembru prošle godine. Ali taj sporazum još nije okončan, dokapitalizacija nije upisana u registar.

Kapital "Sportine" Bajrović namjerava povećati i prenošenjem preostalih firmi sa Balkana u matično društvo. Prema dostupnim podacima vlasništvo njegove kiparske holding kompanije "Sibelius Sonic" su još beogradska i zagrebačka "Sportina", koje zajedno čine oko 40 miliona godišnjeg prihoda i zapošljavaju između 600 i 700 ljudi.


Kako je lani poslovala grupa, ne otkrivaju jer su "konsolidirani podaci o poslovanju poslovna tajna, a još nisu objavljeni." Prema informacijama na njihovoj veb stranici, u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Bugarskoj i na Kosovu ukupno imaju više od 290 trgovina, prenio je "Indikator".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.05.2024.  |  Industrija, Finansije

Federalna vlada izdvaja više od 27 mil KM za programe razvoja male privrede

Vlada Federacije BiH u utorak na sjednici donijela, na prijedlog Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, četiri odluke kojim se usvajaju programi utroška sredstava tekućih transfera u ukupnom iznosu od 27,2 mil KM. Sredstva se raspodjeljuju po projektima utvrđenim Programom i isplatit će se korisnicima kao nepovratna (grant) sredstva. Prvom odlukom je usvojen Program utroška sredstava Tekućih transfera drugim nivoima

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.