NavMenu

MILER: Turski tok je jedina alternativa Južnom toku

Izvor: RTS Četvrtak, 15.01.2015. 08:26
Komentari
Podeli
Aleksej MilerAleksej Miler
Projekat "Južni tok" je otkazan, a "Turski tok" je jedina trasa kojom se može isporučiti 63 milijarde kubnih metara ruskog gasa koji trenutno prolazi kroz Ukrajinu, naveo je predsjednik "Gazprom"-a Aleksej Miler.

Miler je, nakon razgovora sa potpredsjednikom Evropske komisije zaduženim za energetsku uniju Marošem Šefkevičem, rekao da su evropski partneri obavješteni da ne postoje druge opcije i da sada od njih zavisi postavljanje neophodne infrastrukture, počevši od tursko-grčke granice.

- Naši partneri imaju, u najboljem slučaju, nekoliko godina da to izvedu. Raspored je veoma gust. Da bi se ispunili rokovi, rad na izgradnji novog ogranka gasovoda za EU treba da počne danas. U suprotnom, ove količine gasa mogu pronaći svoj put i do drugih tržišta - naveo je Miler.

Prema njegovim riječima, rizici u vezi sa transportom gasa kroz Ukrajinu ove zime ostaju zbog finansijskih ograničenja.


- Ukrajina nije uspjela da kupi ruski gas u dovoljnim količinama u periodu novembar-decembar i u značajnoj mjeri je smanjila svoje rezerve u podzemnim skladištima - objasnio je Miler.

- Mi izgrađujemo svoju strategiju i buduće taktičke poteze, uzimajući u obzir planove EU da osnuje Energetsku uniju. Ovo predstavlja nove izazove i nove mogućnosti za nas. Nadamo se da nastanak Energetske unije neće nikako voditi smanjenju stabilnosti i bezbjednosti zaliha energenata - poručio je Miler.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.