NavMenu

HP povećava vođstvo na globalnom PC tržištu

Izvor: communis Ponedjeljak, 07.05.2007. 13:01
Komentari
Podeli

HP je povećao svoju vodeću poziciju na svjetskom PC tržištu, prema rezultatima iz prvog kalendarskog kvartala 2007. godine koji su objavljeni od strane firme IDC.(1)

HP je nastavio da povećava prednost u tržišnom udjelu u odnosu na svog najbližeg konkurenta, dok je u isto vrijeme napravio rekordne operativne profite prema svojim objavljenim rezultatima za prvi kvartal. Rezultati od analitičarske firme za ovaj period također označavaju sedmi uzastopni kvartal u kojem je HP rastao brže na svjetskom nivou nego se to dešavalo sa svjetskim tržištem.

"HP-ov fokus ka obezbjeđivanju najboljeg doživljaja za korisnike dok u isto vrijeme oprimizira svoj biznis model, sa ciljanjem na specifične segmente i obezbjeđujući inovacije koje su bitne, što zajedno potpomaže i pogoni globalni rast i dobijanje većeg tržišnog učešća", rekao je Todd Bradley, izvršni potpredsjednik, grupa Personal Systems, HP.

HP-ovi proizvodi osobnih sistema uključuju ručne uređaje, pametne telefone, notebook i stone računare, MediaSmart servere, plus nove kategorije računarskih uređaja i uređaja za zabavu i TV prijemnika nove generacije. HP proizvodi se nude kroz najšire distribucijske kanale u industriji, direktno, online i u maloprodaji, sa više od 250.000 prodajnih partnera i maloprodajnih trgovina globalno.

Kao vezanu novost, HP je ranije ovog najavio završetak redizajniranja svog kompletnog portfolija proizvoda osobnih sistema za tržište masovne potrošnje sa novom linijom desktop i notebook PC-ja koji su dizajnirani da upotpune svaki dom koji se odlikuje novim elektronskim uređajima i kućnim aparatima. Dodatne informacije o proizvodima i novom dizajnu se mogu pronaći na www.hp.com/go/desktopdesign.

Ove sedmice, kompanije je također predstavila Veru Wang "Caricu Stila", kao prvu ženu koja je na čelu svoje nagrađivane reklamne kampanje „Računar je ponovo osoban“. Fanovi mogu posjetiti mikrosajt kampanje na www.hp.com/vera za pogled na Wangovu iza kulisa, njene dizajne i pravljenje HP spota.

Krajem marta, HP je predstavio nekoliko novih proizvoda i usluga na posebnom eventu koji je pokazivao kako klijenti iz malih preduzeća čine da tehnologija radi za njihove firme. Više informacija o dodacima HP-ovom portfoliju za mala preduzeća je dostupno na www.hp.com/go/artofsmallbusiness2007

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.