NavMenu

Oba entiteta zainteresovana za izgradnju autoputa Banja Luka-Split

Izvor: eKapija Srijeda, 29.10.2014. 14:54
Komentari
Podeli
(Foto: autoputevirs.com)
U Banjoj Luci je danas prezentovan projekat izgradnje autoputa Banja Luka - Split, čija je dužina 186 kilometara.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ocijenio je da je za Republiku Srpsku izgradnja ovog autoputa izuzetno važna.

- Za završetak izgradnje autoputa potrebno je pet do sedam godina, dok za zatvaranje finansijske konstrukcije i izradu neophodne dokumentacije treba 10 do 12 godina - rekao je Čubrilović novinarima.

On je izrazio nadu da će se u dogledno vrijeme početi sa realizacijom ovog projekta.

Direktor "Autoputeva Republike Srpske" Dušan Topić naglasio je da bi izgradnja trase autoputa Banja Luka - Split kroz Republiku Srpsku, u dužini od 99,2 kilometara, koštala oko 1,5 mlrd EUR.

- "Autoputevi Republike Srpske" sprovode niz aktivnosti na pripremi još jednog velikog infrastrukturnog projekta od velikog značaja za Srpsku, BiH i region, a riječ je o nastavku autoputa Gradiška - Banja Luka, odnosno dalje prema jugu - rekao je Topić.


On je naveo da je interes za realizaciju ovog projekta pokazalo nekoliko regionalnih i evropskih kompanija, ali da su najodlučniji bili predstavnici kineske kompanije "Sinohidro".

Direktor "Cesta Federacije BiH" Filip Vujeva rekao je da je sačinjena projektna dokumentacija za trasu autoputa Banja Luka - Split koja prolazi kroz Federaciju BiH.

- Ova saobraćajnica je veoma značajna za privredni razvoj cijele BiH. Nadam se da ćemo zajedničkim snagama krenuti u realizaciju ovog projekta - naglasio je Vujeva.

Prezentaciji projekta prisustvovali su i predstavnici Ambasade Hrvatske u BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.