ACS - Airport Centar d.o.o. Sarajevo


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Airport Centar društvo sa ograničenom odgovornošću za promet nekretnina, trgovinu i usluge Sarajevo
ADRESA
Ferhadija 33, 71000 Sarajevo
Odgovorno lice
Amer Bekan, Direktor

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Događaji
Finansije
Opis djelatnosti
Airport Centar Sarajevo (ACS) sa ukupnom površinom od oko 45.000 m² biti će realiziran kao jedinstven trgovački centar sa uzbudljivom arhitekturom, izvanrednom mješavinom branši i razvijenim saobraćajnim rješenjem.

Trgovački centar biti će izgrađen kod aerodroma u Sarajevu, te će također imati izravnu vezu sa aerodromom.

Ovaj trgovački centar ispunjavat će sve preduvjete za uspješan centar:

•vrlo dobra lokacija i laka dostupnost trgovačkog centra
•razvijeno saobraćajno rješenje koje garantira pristup i izlazak bez zastoja
•oko 1.500 besplatnih parkirnih mjesta
•visoka koncentaracija najuspješnijih trgovačkih preduzeća u kombinaciji sa izvanrednom mješavinom branši
•multifunkcionalan centar s gastronomijom i uslugama
•jedinstven u svom okruženju po veličini, ponudi i zabavnim sadržajima.

U ACS centru kupcu će stojati na raspolaganju sve branše, od hipermarketa preko trgovine elektroničkim napravama, specijaliziranih trgovina sa sportskom opremom, prodavaonica cipela, prodavaonica odjevnim predmetima i još mnogo toga. Centar će predstavljati izvanrednu kombinaciju internacionalnih tržišnih lidera i regionalnih ponuđača.

Zabavu će osigurati bogata i raznolika ugostiteljska ponuda. Djeca će također biti zbrinuta: za najmlađe posjetitelje centar će urediti kutak za igru.

Nadalje se osobito polaže vrijednost na moderan dizajn u kojem će se posjetitelji osobito ugodno osjećati. Tema "Airport" je bila nit vodilja pri oblikovanju prostora. Slike trgovačkog centra nam daju prvi dojam o tome.

Trgovački centar raspolagat će s oko 110 trgovina. Lagan pristup centru bit će omogućen s oko 1.500 parkirnih mjesta. Planiran je također i shuttle-bus koji će posjetitelje dovesti do trgovačkog centra i odvesti natrag u grad.

Nakon završetka pregovora s međunarodnim građevinskim firmama izgradnja će početi u najkraćem mogućem roku. Očekivano vrijeme izgradnje iznosi oko 20 mjeseci.

INVESTITORI

Trgovački centar komercijaliziraju prestižne firme koje se bave razvojem nekretnina, "IPD Innovation Park Development" i "KARIMPOL" iz Beča, koje su partneri na ovom projektu. Firma "KARIMPOL" se bavi već dvadeset godina komercijalnim razvojem nekretnina s naglaskom na poslovne zgrade u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj i Bugarskoj. "IPD" ima težište svoje djelatnost na području logističkih objekata i također je aktivan već oko 20 godina, prije svega u Mađarskoj i Austriji.

Investitori su uvjereni u prilike zemlje, motivaciju stanovnika i gospodarski oporavak i žele svojom investicijom također doprinijeti njenom razvoju i stvaranju novih radnih mjesta.

Stoga je i pokrenut komercijalni razvoj projekta zajedno sa međunarodno priznatim, veoma uspješnim i za trgovačke centre specijaliziranim partnerima. Građevinu je projektirao arhitektonski ured "Loistl Vision". Isti je već projektirao trgovačke centre u Austriji, Hrvatskoj, Rumuniji, Ukrajini i Bosni i Hercegovini.

Komercijalizacijom i izdavanjem poslovnih prostora u zakup u centru se bavi firma "Krammer & Wagner Nekretnine d.o.o. Sarajevo" i prvi ugovori o zakupu su već potpisani. Preduzeće Krammer&Wagner se bavi oko 20 godina razvojem, savjetovanjem i marketingom komercijalnih nekretnina i vodeća je firma na području posredovanja u izdavanju trgovačkih centara u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj.

Vijesti