NavMenu

Imovinu banjalučkog Peveca kupila kompanija Vadaco za 13 miliona KM

Izvor: eKapija Petak, 04.11.2011. 15:12
Komentari
Podeli

Poslovni objekat PEVEC Banja Luka kupila je kompanija Vadaco doo iz Banja Luke, koja je na zadnjoj aukciji bila najuspješnijih ponuđač, potvrdio je za eKapiju Emir Jildizlar, iz Marketing i PR odjela Raiffeisen banke BiH.

Ova kompanija dala je ponudu u iznosu od 13 miliona KM, a u skladu sa uslovima prodaje, ponuđac je u obavezi da u roku od 30 dana od isticanja ponude za kupovinu uplati novac. Tek po uplati sredstava prodaja će se smatrati okončanom.

Aukcija za prodaju Pevecovog tržnog centra u Banjaluci zajedno sa parking prostorom održana je za 2. novembar 2011. godine na Osnovnom sudu u Banjaluci. Prodaju imovine pokrenule su Raiffeisen Bank BiH i Raiffeisen BANK ZRT Mađarska, koje su kreditirale izgradnju poslovnog prostora i koje potražuju više od 28 miliona konvertibilnih maraka.

Podsjećamo, hrvatska kompanija Pevec 2008. godine u banjalučkom naselje Derviši otvorila je prodajni centar u koji je uloženo oko 27 miliona eura za izgradnju i nabavku robe. No, 15 mjeseci nakon otvaranja dolazi do blokade računa i pokretanja stečajnog postupka zbog velikih finansijskih problema u koje je zapala matična kompanija u Hrvatskoj.

Imvoina čija vrijednost je procjenjena na 32 miliona KM prodavala se metodom neposredne pogodbe, te nije bilo ograničenja za najnižu cijenu ispod koje se ne može prodavati objekat.

N.Voloder

Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.05.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Do početka sezone BiH dobija jedan od najviših mostova u Evropi

U sklopu ubrzanog ciklusa izgradnje strateškog infrastrukturnog projekta, koji će generirati snažan ekonomski rast, do početka ljetne sezone BiH će dobiti još 11 kilometara autoceste, i to na samom jugu zemlje, a koja će se naslanjati na dvije već izgrađene dionice. Riječ je o dionici Počitelj-Zvirovići na kojoj se nalazi i kolosalni most Počitelj, inače najviši infrastrukturni objekt na koridoru, a sve bi, navodi u izjavi za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.