Izvor: eKapija | Srijeda, 15.05.2019.| 08:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Raspisan tender za izradu Urbanističkog plana općine Livno

(Foto: ArchMan/shutterstock.com)
Općina Livno raspisala je tender za izradu novog Urbanističkog plana te općine. Plan se radi u cilju uređenja prostora kroz preispitivanje prostornih mogućnosti za novu izgradnju, integraciju zatečenog stanja, opremanje područja adekvatnom društvenom, prometnom i komunalnom infrastrukturom, uvažavajući postojeće stanje i namjene postojećih objekata odnosno zatečenog stanja.

- Postojeći plan je usvojen još 1991. godine, a stanje na terenu treba uskladiti s planom. Kako su potrebe i uvjeti življenja na predmetnom području promijenjeni potrebno je plan uskladiti s vremenom u kojem živimo i potrebama suvremenog življenja, namjene površina uskladiti s postojećim stanjem i uskladiti ih s novim granicama za naseljeno mjesto Livno - navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Za potrebe izrade Plana, nositelj pripreme (Općina Livno) će osigurati geodetsku podlogu za potrebe izrade Plana, kao i sve relevantne postojeće i planirane elemente koji mogu imati utjecaja na pripremu izradu ovog Plana.

Podloge će biti izrađene u digitalnom obliku, sa horizontalnom i vertikalnom prikazom stvarnog stanja na terenu, u državnom koordinatnom sustavu, kako bi se mogle koristiti u GIS formatu.

Rok za dostavu ponuda je 29. maj, a više detalja možete pogledati OVDJE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.