NavMenu

Investicijska banka FBiH želi kupiti zgradu KJKP "Vodovoda i kanalizacije"!

Izvor: Dnevni avaz Ponedjeljak, 17.12.2007. 14:12
Komentari
Podeli

Investicijska banka FBiH je na adrese Agencije za privatizaciju Kantona Sarajevo i Vlade Sarajevskog kantona uputila pismo namjere, u kojem navodi da je spremna kupiti nedovršeni objekat KJKP "Vodovod i kanalizacija" u blizini sjedišta sarajevskog "Energoinvesta" u naselju Pofalići.

Objekat za koji su mnogi zainteresirani nikada nije prodat jer, bez obzira na njegovu atraktivnu lokaciju i dozvolu, prema kojoj se može graditi 17 spratova, nikada nije dostigao cijenu višu od 2,5 miliona KM. Investicijska banka FBiH, prema prvom pismu namjere, spremna je platiti 4,5 miliona KM za objekat i zemljište kako bi na tom mjestu izgradila objekat u kojem bi bilo njeno sjedište.

No, za objekat je istovremeno zainteresirana i Vlada FBiH, koja je vlasnik Investicijske banke. Cilj Vlade bi u ovom trenutku bio da u budućoj zgradi na tom lokalitetu smjesti niz federalnih institucija za koje plaća zakup, ne odustajući od namjere da njeno buduće sjedište bude u dijelu "Elektroprivrede BiH", a za što su već planirane investicije u budžetu FBiH. Konačna odluka koja će od ove dvije institucije kupiti objekat "Vodovoda i kanalizacije" bit će donesena narednih dana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

01.05.2024.  |  Finansije

Poreska uprava RS zbog zastare otpisala 152 mil KM duga

Poreska uprava Republike Srpske otpisala je u prošloj godini poreskim dužnicima 181,3 mili KM potraživanja, a najviše, čak 151,9 mil KM, otpisano je zbog zastare. U revizorskom izvještaju Poreske uprave RS navedeno je da je lani otpisano ukupno 181,3 mil KM potraživanja. Pored nenaplativih, značajan je dio i otpisanih stečajnih potraživanja. Po ovom osnovu otpisano je 25,5 mil KM. Poreska uprava je po službenoj dužnosti otpisala i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.