NavMenu

Deset zdravstevnih ustanova u FBiH dobilo certifikate za kvalitet

Izvor: eKapija Utorak, 15.07.2014. 10:57
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Federalni ministar zdravstva Rusmir Mesihović i direktor Agencije za kvalitet i akreditacije u zdravstvu (AKAZ) u FBiH, Ahmed Novo, uručili su juče u Sarajevu certifikate predstavnicima prvih deset zdravstvenih ustanova s područja Federacije BiH. Njima su od Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu (AKAZ) FBiH priznati kvalitet pružanja zdravstvenih usluga, saopštio je RTV "Slon".

Odlukom AKAZ-a FBiH akreditirani su Dom zdravlja Gračanica, uključujući 17 timova porodične medicine i centar za mentalno zdravlje, pa je to ujedno i prvi dom zdravlja u BiH koji je u potpunosti akreditiran. Tu su još centri za mentalno zdravlje domova zdravlja Bihać, Tuzla, Srebrenik, Vogošća, Novi Grad (Sarajevo), Vitez i Zenica, te porodilišta UKC Tuzla i Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu kao "bolnice prijatelji beba".


Ministar Mesihović istaknuo je da je unapređenje kvaliteta, kroz uspostavu sistema razvoja organizacijskih, tehnoloških i kliničkih standarda, koji će biti mjerljivi, i na temelju kojih će se objektivno ocjenjivati stepen kvaliteta i sigurnosti zdravstvenih ustanova, jedan od prioriteta reformskih procesa u oblasti zdravstva.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.05.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Ko bi mogao da kupi TikTok?

Predsjednik SAD Džo Bajden potpisao je zakon u srijedu kojim bi zabranio TikTok u SAD, osim ako njegov kineski vlasnik, ByteDance, proda aplikaciju. TikTok planira žalbu na zakon pred sudom, ali ako ne uspije, kompanija će morati da pronađe kupca, i to brzo. To ostavlja pitanje koga bi američka vlada mogla smatrati odgovarajućim novim vlasnikom TikToka-a sa 170 miliona američkih korisnika i sve većim izazivačem prema etabliranim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.