NavMenu

Opština Teslić usvojila nacrt budžeta za 2014. godinu - Planirano oko 15 mil KM

Izvor: eKapija Petak, 22.11.2013. 11:22
Komentari
Podeli

Odbornici Skupštine opštine Teslić usvojili su Nacrt budžeta opštine Teslić za 2014. godinu koji je planiran u iznosu od 15.040.000 KM, kao i Informaciju o izvršenju budžeta za prvih devet mjeseci 2013. godine koji je za posmatrani period izvršen u iznosu od 9.617.087KM ili 71% u odnosu na godišnji plan, objavljeno je na zvaničnom opštinskom sajtu.

Prema riječima načelnika opštine Teslić Milana Miličevića, usvojeni Nacrt budžeta dobio je saglasnost Ministarstva finansija RS.

- Budžet za 2014. godinu je realno planiran, ne obećava kule i gradove jer to i ne može u ovako teškom ekonomskoj situaciji, bitno je da nismo posegnuli za kreditnim zaduženjem, kao što je uradio veliki broj lokalnih zajednica - istakao je Miličević.

Miličević je napomenuo, da opštinska vlast bez ikakvih zaduženja ulazi u sljedeću godinu i da na realnim principima u infrastrukturu uloži onoliko koliko je moguće iako je izborna godina.

On je dodao da je za infrastrukturne radove planirano više od 2 mil KM, 500.000 KM za stimulaciju privrede i poljoprivrede, te između ostalog i 100.000 KM za otvaranje javne kuhinje.

U pogledu Izvještaja o izvršenju budžeta za period prvih devet mjesci 2013. godine, Miličević je rekao, da je budžet opštine Teslić najviše opteretio sam njen priliv na osnovu povrata PDV-a za 600.000 KM za prvih devet mjeseci, smanjen priliv od takse za reprodukciju šuma u iznosu od 800.000KM, kao i prenesene obaveze iz perioda 2008. do 2012. godina u visini od 1.700.000KM


Komentari
Vaš komentar

Top priče

04.05.2024.  |  Agro

Proizvodnja mlijeka sve veća u oba entiteta

Ohrabrujući podaci stižu treći mjesec zaredom iz sektora mljekarstva, javlja Zenit.ba. Statistički podaci u oba entiteta BiH pokazuju da rastu količine otkupljenog kravljeg mlijeka. Tako je ukupna količina prikupljenog kravljeg mlijeka u Federaciji BiH, u martu 2024, veća za 2,2% u odnosu na isti mjesec lani, a u poređenju sa prošlogodišnjim prosjekom, veća je za čak 11,4%. Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku, u trećem

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.