NavMenu

Završena prva faza istraživanja o situaciji ženskog poduzetništva u BiH

Izvor: eKapija Četvrtak, 29.11.2012. 15:36
Komentari
Podeli

Kako svijest o značaju ženskog poduzetništva u Bosni i Hercegovini još uvijek nije na zadovoljavajućem nivou, a preduzetnice se svakodnevno suočavaju sa problemima i preprekama koje direktno utječu na ekonomski razvoj države, Asocijacija poslovnih žena "One" u proteklom periodu realizirala je prvu fazu istraživanja kako bi dobila detaljniju sliku o situaciji ženskog poduzetništva u Bosni i Hercegovini.

Opsežnim istraživanjem koje je provela u novembru sa poduzetnicama is Bosne i Hercegovine, Asocijacija One osvrnula se na situaciju ženskog poduzetništva u oblasti legislative, zakonodavstva, ekonomske tranizicije, procesa certificiranja te jačanja konkurentnosti. Ovo istraživanje urađeno je u svrhu kreiranja trogodišnje strategije koja će omogućiti poduzetnicama u Bosni i Hercegovini bolje uslove za poslovanje.

S obzirom da je Asocijacija poslovnih žena "One"osnovana sa ciljem jačanja društvenog okvira za razvoj poduzetništva u Bosni i Hercegovini i predstavljanja razvojnih mogućnosti ženskog poduzetništva u BiH, danas je predstavila i novu, web stranicu, http://www.one.ba.

Nova web stranica Asocijacije pružat će informacije o ciljevima i planiranim aktivnostima Asocijacije. Stranica trenutno sadrži osnovne informacije o radu Asocijacije, a u narednom periodu ima za cilj kontinuirano pružanje informacija o poslovnim kretanjima u BiH, lokalnim i regionalnim konferencijama, radionicama, treninzima i seminarima za poduzetnice iz naše zemlje. Na stranici će biti dostupne I informacije o suradnji i zajedničkim projektima sa udruženjima u regiji. Dodatno, stranica će nuditi i informacije o mogućnostima pronalaska stručnih savjeta o pokretanju i razvoju biznisa kao i razvojnim projektima Evropske unije, međunarodnih organizacija, ambasada i donatora koji imaju za cilj jačanje ženskog poduzetništva I ekonomsko osnaživanje žena.

Stranica će pružiti mogućnost međusobnog povezivanja poduzetnica kroz online bazu podataka koja će uskoro postati sastavni dio web stranice. Bazi podataka moći će pristupiti samo članice Asocijacije, a web stranica upravo nudi mogućnost svim zainteresiranim poduzetnicama da putem popunjavanja registracijskog obrasca postanu članice Asocijacije, te ostvare mogućnost bržeg ostvarivanja međusobnog poslovnog kontakta te pronalaska poslovnih partnerica za razvoj poslovnih ideja. U budućnosti će stranica biti obogaćena i multimedijalnim sadržajima, kao i ostalim komunikacijskim kanalima putem društvenih mreža, koje će biti interaktivna platforma za diskusiju i razmjenu iskustava poslovnih žena.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

05.05.2024.  |  Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Najskuplje avio karte na svijetu

Najskuplje avionske karte su u The Residence Etihada, usluzi koja vam daje dnevni boravak, spavaću sobu i WC sa tušem unutar jednog apartmana za putnika, uz posebnog batlera, o čemu je zamaaero već pisao. Ova usluga se daje samo na Airbusu A380 Etihada i košta od 30.000 do 66.000 USD ovisno o dužini leta. Druga najskuplja karta je Lufthansina karta prve klase na letu New York-Hong Kong preko Frankfurta koja košta 43.535 USD. Iduća je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.