NavMenu

Combis predstavio napredna ICT rješenja za finansijske institucije

Izvor: eKapija Četvrtak, 15.11.2012. 11:51
Komentari
Podeli

Regionalni sistem integrator Combis organizovao je Combis Finance Day, jednodnevno događanje namijenjeno finansijskim institucijama u Bosni i Hercegovini.

(Damir Horvat)

Da se ima čime predstaviti, Combis je već pokazao na nedavno održanom događanju istog naziva u Zagrebu, no ono što je sudionike Combis BiH Finance Daya najviše zanimalo bile su teme vezane za poslovanje u oblaku, alate koji osiguravaju maksimalno približavanje klijentima te rješenja za optimalno upravljanje poslovnim procesima i planiranje poslovanja.

"Sve finansijske institucije imaju imperativ zadržati svoje klijente te, naravno, privući nove. Kao da ovaj zadatak sam po sebi nije dovoljno zahtjevan, finansijske institucije trebaju istovremeno odgovoriti i na izazov vrtoglavog razvoja tehnologije te pojačanog prihvaćanja tehnoloških noviteta od strane klijenata. Ne treba zanemariti niti privredne prilike koje pozivaju na štednju u vrijeme kada je nužno investirati. Combisova rješenja tu su upravo da pomire ove izazove", izjavio je Damir Horvat, International Business Manager iz Combisa.

Za vrijeme Combis Finance Daya tako su predstavljena brojna tehnološka rješenja od onih koja omogućuju bankama da klijentima pristupe na njima najprihvatljiviji način kroz sve raspoložive kanale komunikacije, preko onih koja osiguravaju optimizaciju poslovnih procesa pa do najnovije virtualizacijske tehnologije koja donosi povećanje efikasnosti, jednostavnije održavanje i značajne uštede.

"Combis, kao jedan od vodećih regionalnih sistem integratora i pružatelj moderne informatičke i komunikacijske tehnologije, kontinuisano prati najnovije trendove, a izuzetno dobro poznavanje specifičnosti bankarskog sektora legitimituje nas kao istinskog strateškog partnera finansijskih institucija. Upravo zbog toga već treću godinu zaredom organizujemo Combis Finance Day u Sarajevu kako bismo predstavili upravo ona tehnološka rješenja i usluge koje istinski mogu pomoći finansijskim institucijama u BiH da unaprijede svoju uslugu", zaključio je Horvat.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.