NavMenu

Adria Airways na prodaju

Izvor: Business.hr Petak, 14.09.2012. 09:21
Komentari
Podeli

Potencijalnog kupca za većinski udio u nacionalnom slovenskom avioprevozniku Adria Airwaysu država bi mogla naći prije zime, prenosi Finance.

Za kupovinu 74,87 posto slovenskog avioprevoznika Adria Airways se zanima više od deset potencijalnih ulagača, kažu izvori Financa. Među njima je navodno više finansijskih ponuda, ali niko još nije dao pravu.

Tako se među potencijalnim kupcima već duže vrijeme spominju ista imena evropskih aviokompanija - turski Turkish Airlines, njemačka Lufhansa...

Adria Airways je inače već više godina u krizi i otkazuje sve više redovnih linija iz Ljubljane. Samo u prošloj godini dobila je od države pomoć od 50 miliona eura, a u toku je reorganizacija u kompaniji, prenosi business.hr.

Planirani prihodi kompanije za ovu godinu su 140 miliona eura, što je 20 miliona eura manje nego lani, a gubitak bi trebao biti na visini polugodišnjeg - osam miliona eura (lani 12 miliona eura).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.05.2024.  |  Vijesti

Više od 1 mil USD bespovratno za 8 najboljih lokalnih uprava

U 30 partnerskih općina i gradova Projekta općinskog okolišnog upravljanja MEG2 počeo je drugi ciklus mjerenja napretka, odnosno proces nezavisne evaluacije rezultata u odnosu na procijenjeno stanje iz aprila 2023. godine, prenijela je na svom veb sajtu Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH. Napredak će se mjeriti u tri oblasti:- upravljanje razvojem- odgovornost i participativno donošenje odluka- upravljanje uslugama

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.