NavMenu

Aerodrom Sarajevo ostaje bez linije prema Skoplju

Izvor: eKapija Četvrtak, 19.09.2024. 09:37
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Jaroslav A. Polak)
Grčki Aegean Airlines od 29. novembra ukida svoje letove između Skoplja i Sarajeva, nešto više od godinu dana nakon uvođenja operacija između dva grada.

Prevoznik je u početku planirao pružati uslugu tri puta sedmično u novembru i decembru, a od januara dva puta sedmično.

Sada je ukinuo sve letove nakon kraja novembra. Obustavljena je i prodaja karata na relaciji za ljetnu sezonu 2025, prenosi BL portal pozivajući se na Ex-Yu Aviation News.

Aviokompanija nije komentarisala svoju odluku o prekidu letova.

Ovog ljeta Aegean Airlines održavao je operacije između dva glavna grada prvenstveno avionom ATR42 sa 46 sjedišta, preko svoje regionalne podružnice Olympic Air, iako je u početku planirao nešto veći turboelisni ATR72 sa 72 sjedišta.


Usluga je označila prvi put da su Skoplje i Sarajevo povezani redovnom zračnom linijom u trinaest godina kada je nekadašnji B&H Airlines održavao letove između ta dva grada.

Aegean Airlines se prošle godine prijavio za program subvencija makedonske vlade za uvođenje novih linija iz Skoplja, ali se povukao nakon što je natječaj proglašen nevažećim. Na naknadnom javnom pozivu koji je organizirala Vlada nije učestvovao.

Grčki nacionalni prevoznik takođe planira dodatno smanjiti frekvencije na svojoj liniji Atina – Skoplje, prenosi Ex-Yu Aviation News.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Građevina, Finansije

Čak 199 firmi u trci za 14,4 mil KM

Na javni poziv za dodjelu 14,4 mil KM podsticaja za direktna ulaganja prijavilo se 199 preduzeća iz Srpske, a ko će dobiti novac za nabavku savremene opreme biće poznato nakon što komisija analizira zaprimljenu dokumentaciju. U Ministarstvu privrede i preduzetništva RS kažu da su navedeni broj prijava zaprimili do 11. septembra, navodeći da podsticaji za direktna ulaganja za cilj imaju podsticanje tehnološkog napretka, unapređenje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.