NavMenu

Nekoliko zanimljivih ideja za upotrebu prozorske daske

Izvor: mojenterijer.rs Petak, 13.09.2024. 08:13
Komentari
Podeli
(Foto: Kekyalyaynen/shutterstock.com)
Kada živite u stanu male kvadrature svaki milimetar je važan... Nedostatak prostora je zapravo samo stvar pristupa stvarima koje vas okružuju. Ako ste dovoljno kreativni u svemu oko sebe možete da vidite potencijal i da od svakog ugla stvorite funkcionalan prostor. Jedan detalj u prostoru međutim često ostaje neprimjećen. Ime mu je – prozorska daska.

Istina je, tamo se često nađe poneka saksija sa cvijećem ali se uloga prozorske daske ne mora tu završiti. Ukoliko imate na raspolaganju širu prozorsku dasku, pruža vam se nevjerovatno mnogo mogućnosti za njeno iskorišćenje.

Ako vam je potrebna inspiracija na tom polju, pronađite je u redovima koji slijede:


PROZORSKA DASKA ZA PRIKAZ CVijEĆA

Počinjemo od najočiglednije ideje. Prozorska daska je idealno mjesto za prikazivanje cvijeća, jer omogućava biljkama optimalnu sunčevu svjetlost koja je ključna za njihov rast. Ovaj prostor često postaje mala botanička oaza unutar doma, dodajući živost i boje svakom ambijentu. Postavljanjem cvijeća na prozorsku dasku, možete ujedno koristiti prirodnu svjetlost koja doprinosi zdravlju biljaka. Različite vrste cvijeća mogu se kombinovati kako bi se stvorili estetski privlačni aranžmani. Takođe, prozorska daska može biti prilagođena dodatnim posudama ili organizatorima za bolje iskorišćenje prostora.

ŠANK ZA DORUČAK

Ako vašoj kuhinji nedostaje prostora za klasičnu trpezariju ideja o kreiranju malog bara za doručak od prozorske daske je sigurno nešto što možete da izvedete. Po želji ovu dasku uvijek možete malo napraviti širom od one koja bi bila da je ne koristite u ovu namjenu, budući da na nju ipak treba da stane par tanjira i šolja. Uz nju vam treba samo još par zgodnih barskih stolica i vaša mini trpezarija je spremna.


MINI KANCELARIJA

Većini ljudi danas je potreban prostor u kući za rad, a od prozorske daske možete da dobijete vrlo praktičan radni sto. Ako vam za rad ne treba više od lap topa, ovo je idealno rješenje za vrlo male stanove, u kojima nema slobodnih soba za klasičnu kancelariju. Ako je prozorska daska dovoljno široka u donjem dijelu možete napraviti i neke zgodne police.

PROSTOR ZA UŽIVANJE

Nema ljepše namjene prozorske daske od kreiranja ličnog prostora za uživanje u toku dana. Sa čašom dobrog vina i omiljenom knjigom u ruci, vrijeme će vam na ovom mjestu jednostavno proljeteti. Prozorsku dasku je svakako potrebno dovoljno proširiti kako bi vam na njoj bilo komotno i tapacirati nekim mekim materijalom. Nekoliko udobnih jastuka i lagani prekrivač bi svakako trebali da su vam na dohvat ruke.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.09.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Zgrada BHDCA u Banjaluci koštaće 13,7 mil KM

Za kupinu zgrade u kojoj bi trebalo da bude smješteno sjedište Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH (BHDCA) u Banjaluci biće izdvojeno 13,7 mil KM. Ova institucija u Banjaluci je smještena u iznajmljenim prostorijama i za te namjene su do sada potrošeni milioni KM, a o rješavanju podstanarskog statusa BHDCA se godinama priča, ali konkretnih rješenja do sada nije bilo. Posljednje informacije pokazuju da bi taj plan mogao biti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.