NavMenu

Austrijska kompanija želi veći vlasnički udjel u Žitoprometu

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 26.09.2011. 13:58
Komentari
Podeli

Austrijska kompanija "Seed Oil Holdings" objavila je javnu ponudu za preuzimanje ostatka dionica kompanije "Žitopromet" iz Brčkog. Ponuđač i lica koja sa njim zajednički djeluju (Studen & Co Holding GmbH i SCO STUDEN & CO d.o.o.) su vlasnici 441.982 dionica ove kompanije što predstavlja 441.982 glasova u dioničarskoj skupštini ili oko 42 posto od ukupnog broja glasova. Od toga "Seed Oil Holdings" ima oko 28 posto glasova.

Ova kompanija se obvezuje da će, kako je istaknuto u pozivu, okupiti svaku dionicu koja daje pravo glasa na Skupštini dioničara ove kompanije. U ponudi se navodi da će za svaku dionicu koja platiti iznos od 1,60 KM.

Inače, osnovni kapital kompanije Žitopromet iznosi 10,5 milijuna KM.

D.K.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

05.05.2024.  |  Energija, Industrija

Energetski prosumeri od sada i u FBiH

Od sada svi možemo biti energetski prosumeri. Građani u Federaciji BiH konačno će moći struju koju proizvedu na svojim mini postrojenjima na krovovima vraćati u sistem i za nju dobivati određenu vrstu naknade. Od 2. maja zvanično je počela primjena seta energetskih zakona (Zakon o električnoj energiji, Zakon o energiji i regulaciji energetske djelatnosti, Zakon o korištenju obnovljivih izvora energije i efikasne kongeneracije).

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.