NavMenu

Objavljen tender za izgradnju FNE Banovići Selo - Procijenjena vrijednost investicije oko 15 mil KM

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 14.11.2022. 13:39
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Alex Csiki from Pixabay)Ilustracija
Javno preduzeće Elektroprivreda BiH objavilo je tender za izgradnju fotonaponske elektrane (FNE) Banovići Selo, u općini Banovići, snage 8,36 MW/8,8 MVA.

FNE Banovići Selo zajednički je projekat Općine Banovići i Elektroprivrede BiH, gdje je Elektroprivreda nosilac svih aktivnosti oko realizacije. Procijenjena vrijednost ukupne investicije je oko 15 mil KM.

Kako je ranije navedeno iz Općinske uprave, Općina Banovići je osigurala zemljište površine 100.050 m2, izvršila usklađivanje prostorno-planske dokumentacije i izdala urbanističku suglasnost za projekat.

Kako stoji u tenderskoj dokumentaciji, ugovor će se dodijeliti izabranom ponuđaču koji je dostavio prihvatljivu ponudu sa najnižom cijenom.

Rok izvršenja posla je 24 mjeseca od datuma zvaničnog početka realizacije ugovora, a što je definisano u nacrtu ugovora.


Takođe, ponuđačima je dozvoljeno podugovaranje. Ponuđači treba u ponudi da navedu da li i u kojem iznosu predviđaju sklapanje podugovora sa trećom stranom.

Rok za prijavu na oglašeni tender je 16. januar 2023. godine do 09 časova.

Više informacija potražite na ovom linku.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.05.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Pozder: Tranzitni turizam šansa za Posavinu

Prilikom posjete Posavskom kantonu, federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder istakla je u Odžaku, na sastanku s kantonalnim ministrom prometa, veza i zaštite okoliša Perom Radićem, da se tokom maja očekuje usvajanje zakona o proglašenju zaštićenih područja Bara Tišina i Bara Starača. Ova područja, kako je istaknuto u saopštenju Federalnog ministarstva okoliša i turizma, predstavljaju veliko prirodno bogatstvo i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.