NavMenu

London ne priznaje procjenu EU o troškovima razlaza

Izvor: Tanjug Ponedjeljak, 12.07.2021. 08:17
Komentari
Podeli
(Foto: Tumisu/Pixabay)
Britanske vlasti saopštile su prošle sedmice da ne priznaju procjenu Evropske unije vezano za ukupne troškove nagodbe o Bregzitu, i da vjeruju da je visina cjelokupnih troškova i dalje unutar prvobitnih procjena vlade u Londonu.

Velika Britanija i EU postigle su dogovor o sporazumu o razlazu u okviru kojeg će Britanija nastaviti da uplaćuje sredstva u budžet Unije u skladu sa obavezama preuzetim tokom britanskog članstva u EU, podsjeća agencija Rojters.

Zvaničnici EU su saopštili da Britanija mora da plati 47,5 mlrd EUR (40,77 milijardi funti) evropskom bloku u sklopu finansijskog poravnanja nakon Bregzita.

- Ne priznajemo tu cifru. To je procjena koju je EU napravila za sopstvene interne računovodstvene svrhe - rekao je novinarima portparol britanskog premijera Borisa Džonsona.

U tu cifru, kako dodaje, nije uračunat sav novac koji se duguje Velikoj Britaniji, što, prema njegovim riječima, umanjuje iznos koji London treba da plati.

Portparol EU je poručio da će Ujedinjeno Kraljevstvo morati da uplati 47,5 mlrd EUR u budžet EU tokom narednih godina i da su svi proračuni urađeni u skladu sa odredbama Sporazuma o razlazu.

- Izvještaj je konačan - poručio je portparol EU.

Britanija je saopštila da je njena procjena troškova i dalje u srednjem rasponu koji je prethodno odredila domaća vlada, odnosno u visini od 35 do 39 milijardi funti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

05.05.2024.  |  Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Najskuplje avio karte na svijetu

Najskuplje avionske karte su u The Residence Etihada, usluzi koja vam daje dnevni boravak, spavaću sobu i WC sa tušem unutar jednog apartmana za putnika, uz posebnog batlera, o čemu je zamaaero već pisao. Ova usluga se daje samo na Airbusu A380 Etihada i košta od 30.000 do 66.000 USD ovisno o dužini leta. Druga najskuplja karta je Lufthansina karta prve klase na letu New York-Hong Kong preko Frankfurta koja košta 43.535 USD. Iduća je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.