NavMenu

Nove mjere podrške - Vlada RS će isplatiti privrednicima minimalnu platu i pripadajuće doprinose zbog zabrane rada

Izvor: eKapija Utorak, 23.03.2021. 13:01
Komentari
Podeli

(Foto: Iakov Filimonov/shutterstock.com)
Poslije sastanka koji su danas, 22. marta, održali predsjednik Republike Srpske peljka Cvijanović i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sa predstavnicima udruženja Horeks i Sekcijom frizera i kozmetičara Zanatsko – preduzetničke komore, rečeno je koje mjere podrške mogu očekivati privredni subjekti u Republici Srpskoj, kojima je zbog pogoršane epidemiološke situacije, zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije zabranjen rad.

Firme čiji rad zaključcima Republičkog štaba bude zabranjen mjesec dana, ostvaruju pravo na isplatu i minimalne plate i pripadajućih poreza i doprinosa.


Poslovni subjekti kojima rad zaključcima Republičkog štaba bude zabranjen manje od jednog mjeseca (primjera radi: sedam dana, 15 dana, 20 dana), ostvaruju pravo na podršku koja je definisana isplatom poreza i doprinosa za zaposlene.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.05.2024.  |  Vijesti

Više od 1 mil USD bespovratno za 8 najboljih lokalnih uprava

U 30 partnerskih općina i gradova Projekta općinskog okolišnog upravljanja MEG2 počeo je drugi ciklus mjerenja napretka, odnosno proces nezavisne evaluacije rezultata u odnosu na procijenjeno stanje iz aprila 2023. godine, prenijela je na svom veb sajtu Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH. Napredak će se mjeriti u tri oblasti:- upravljanje razvojem- odgovornost i participativno donošenje odluka- upravljanje uslugama

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.