NavMenu

U planu novi modalitet funkcionisanja banjalučke tvrđave Kastel - Radi se elaborat o opravdanosti osnivanja ustanove kulture

Izvor: eKapija Petak, 12.03.2021. 13:06
Komentari
Podeli
(Foto: By lucamarimedia/shutterstock.com)
Nova gradska administracija Banjaluke planira da pronađe drugačiji modalitet funkcionisanja tvrđave Kastel, kako bi se maksimalno iskoristili potencijali ovog značajnog kulturno-istorijskog zdanja.

U tom smislu, već su pokrenute prve aktivnosti i formirana je radna grupa koja treba da ispita opravdanost osnivanja Kastela kao zasebne organizacione jedinice koja je trenutno u nadležnosti JU Banski dvor – Kulturni centar.

Osnovni zadatak radne grupe, koju čine stručna lica iz oblasti zaštite kulturno-istorijskog nasljeđa, kulture, turizma i ekonomije, jeste da izradi elaborat o opravdanosti osnivanja javne ustanove kulture, saopšteno je na sajtu Grada Banjaluka.

Savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti, Milada Šukalo, koja je i predsjednik radne grupe, ističe da se ukazala potreba za promjenom organizacije Kastela čiji kapaciteti nisu dovoljno iskorišteni, te ukoliko se pokaže opravdanim – plan je da se to i promijeni.

- Želimo da ovaj značajni simbol grada napokon zasija u punom sjaju – navela je ona.

Plan je da se u narednom periodu, najkasnije za tri mjeseca, uradi elaborat, te upozna Skupština Grada koja će se izjasniti po tom pitanju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

05.05.2024.  |  Energija, Industrija

Energetski prosumeri od sada i u FBiH

Od sada svi možemo biti energetski prosumeri. Građani u Federaciji BiH konačno će moći struju koju proizvedu na svojim mini postrojenjima na krovovima vraćati u sistem i za nju dobivati određenu vrstu naknade. Od 2. maja zvanično je počela primjena seta energetskih zakona (Zakon o električnoj energiji, Zakon o energiji i regulaciji energetske djelatnosti, Zakon o korištenju obnovljivih izvora energije i efikasne kongeneracije).

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.