NavMenu

Kompanija Nega tours Montenegro planira da uloži 80 mil EUR u hotel As u Perazića dolu

Izvor: Mina Nedjelja, 21.02.2021. 22:10
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/Aleksandar Čabarkapa)
Kompanija Nega tours Montenegro, vlasnik nedovršenog hotelskog kompleksa As u Perazića dolu, zatražila je sastanak sa predstavnicima Vlade, na kojem bi predočila izlazak iz dvodecenijskog problema, kao i rok u kojem bi obezbijedila 80 mil EUR da završi hotel.

Predstavnici te kompanije su sastanak zatražili sa premijerom i ministrom ekonomskog razvoja, Zdravkom Krivokapićem i Jakovom Milatovićem.

To se, kako pišu Vijesti, navodi u pismu koje su u ime akcionara kompanije potpisali Dejan Gardašević i Aleksandar Jovanović, a u koje je podgorički list imao uvid.

Oni su istovremeno pismo uputili i prvom čovjeku Budve, Marku Careviću, uvjereni da će Opština Budva sa svoje strane "pružiti podršku da se postigne adekvatno rješenje za taj projekat".

Oni su optužili prethodnu Vladu da nije željela ni da im odgovori na dopise, ali i da je pokušano da se hotel, kako navode, vrati "integrisanoj grupi na vrhu", te da su protiv investitora primijenjeni i modeli "prinude" putem moralne diskreditacije.

Priča o privatizaciji nekada jednog od najljepših hotela na crnogorskoj obali počela je 2002. godine kada je Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera prodala As crnogorsko-ruskoj kompaniji Nega turs za pet miliona maraka, od čega je tri miliona pripalo Vladi, a dva miliona toj HG.

Investitor se obavezao da će u hotel uložiti 22 miliona maraka i da će ga otvoriti do kraja 2003. godine.

To se do danas nije desilo, a nedovršena višespratna betonska građevina i dalje stoji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.05.2024.  |  Vijesti

Više od 1 mil USD bespovratno za 8 najboljih lokalnih uprava

U 30 partnerskih općina i gradova Projekta općinskog okolišnog upravljanja MEG2 počeo je drugi ciklus mjerenja napretka, odnosno proces nezavisne evaluacije rezultata u odnosu na procijenjeno stanje iz aprila 2023. godine, prenijela je na svom veb sajtu Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH. Napredak će se mjeriti u tri oblasti:- upravljanje razvojem- odgovornost i participativno donošenje odluka- upravljanje uslugama

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.