NavMenu

Mostar: Za obnovu sportskih objekata grad nema novca

Izvor: Dnevni list Srijeda, 05.05.2010. 09:56
Komentari
Podeli

Tužna je činjenica da se danas u Mostaru jedna oblast kao što je sport nikako ne može osloniti na gradske i županijske vlasti kada je u pitanju financijska pomoć za ostvarivanje određenog napredak.
Dokaz tomu su nastojanja Sportskog saveza Mostara da prikupi sredstva za građevinske modifikacije na Kantarevcu te terenu u Sjevernom logoru, pri kojima su nadležna tijela Grada Mostara i HNŽ-a već otpisana kao potencijalni osiguravatelji financijskih sredstava. Za realizaciju projekata potrebno je oko 3,5 milijuna maraka.

Ništa od grada i županije

Osvrnuvši se na situaciju u Mostaru, Hasan Šišić, predsjednik Sportskog saveza kaže kako je nerealno nadati se bilo kakvoj financijskoj pomoći od gradskih vlasti.

"Vidite kakva je trenutačna situacija u gradu. Nema proračuna, nema regulacijskih planova, ljudi se nikako ne mogu dogovoriti ni oko čega. Grad Mostar, onakav kakav jest u ovom trenutku, teško može pružiti ikakvu financijsku pomoć. Jedinio nam može dati urbanističku suglasnost", kazao je Šišić. Na gotovo identičan način otpisao je i vlast HNŽ-a, kazavši kako ne očekuje apsolutno ništa.

"Mislim da je županijska vlast u velikim problemima i nema nikakve mogućnosti da nas financira", istaknuo je Šišić.

Kako su resorna županijska ministarstva te gradski odjeli i službe u nemogućnosti da podupru razvitak sporta na području za koje odgovaraju, mostarski Sportski savez potporu traži od viših razina vlasti te drugih država. U ovom trenutku najoptimističnije zvuči obećanje Japanskog veleposlanstva u BiH da će Japan financirati projekte u Mostaru s 800.000 maraka. Šišić kaže kako se Sportski savez prijavio na tender za ta sredstva te kako vjeruje da će ishod biti pozitivan.

Pismo njemačkom veleposlaniku

Potpora bi mogla stići i iz Njemačke. Pismo njemačkom veleposlaniku u BiH već je poslano, a sada se čeka i odgovor. U tijeku su i pojedini dogovori za potporu iz Srbije. Kada ne mogu županijska ministarstva, možda će moći Ministarstvo civilnih poslova BiH ili Federalno ministarstvo za kulturu i sport. Punu potporu Sportskom savezu već je iskazao Olimpijski odbor BiH. Šišić smatra kako su Kantarevac i teren u Sjevernom logoru nužni za razvoj sporta u Mostaru. Ako se ovi projekti ne uspiju realizirati, smatra da smo onda u velikom problemu, jer Mostaru već odavno nestaje prostora za sportske aktivnosti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.05.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Pozder: Tranzitni turizam šansa za Posavinu

Prilikom posjete Posavskom kantonu, federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder istakla je u Odžaku, na sastanku s kantonalnim ministrom prometa, veza i zaštite okoliša Perom Radićem, da se tokom maja očekuje usvajanje zakona o proglašenju zaštićenih područja Bara Tišina i Bara Starača. Ova područja, kako je istaknuto u saopštenju Federalnog ministarstva okoliša i turizma, predstavljaju veliko prirodno bogatstvo i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.